Tegn i 3D – på den lette måde

Kelds SketchUp videoguides

Før jeg blev tømrer tegnede jeg altid en hurtig tegning med det der nu skulle bygges.
Så blev jeg tømrer og min faglærer Pepke insisterede på, at man som rigtig håndværker naturligvis skulle tegne en tegning først, lave en materialeliste og så begynde at bygge, og det havde han nok ret i.

Jeg er nu begyndt at tegne mine projekter før de bliver bygget, eller næsten, for nogen gange syntes jeg at et byggeri ligger lige for og ikke kræver det store, men hver gang står jeg og finder mål, skrærer lidt om osv., så nummer et er at tegne og så bygge.

Jeg startede med at tegne i hånden, hård blyant, mellem  hård og fin osv., jeg nåede at få købt en helt kasse fuld af blyanter og andre fancy kurvede linealer for så at kaste min kærlighed på CAD tegning, først AutoCAD i en skole udgave, men kurset gav ikke helt det skub der fik mig igang.

Jeg havde bestemt jeg ikke ville tegne på papir igen, altså større projekter, så det digitale tegneri skulle igang hurtigst muligt.

Et hurtig blik på Youtube gjorde udslaget, Google har lavet et værktøj til tegning som hedder SketchUp, det findes i en gratis udgave og en Pro version, der er ikke den helt store forskel for os der bruger det i fritiden, så gratisudgaven er rigtig fin.

Alle SketchUp guides er stort set på udenlandsk, så da jeg faldt over Kelds danske SketchUp videoer på Youtube var jeg helt vild glad, rigtige guides med lige de ting jeg manglede svar på, dejligt.

Så har du lyst til at begynde at tegne i 2D eller 3D på den digitale måde, så syntes jeg du skal besøge Keld på Youtube eller via hans hjemmeside,

Links til Youtube  er dette – http://www.youtube.com/user/keldsor/videos?view=0
Links til Kelds hjemmeside – http://kelds.weebly.com/sketchup.html

Hent Google SketchUp på denne side – http://www.sketchup.com/intl/en/download/index.html

Total
0
Shares
Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Previous Article

DIY / Gør det selv lampeskærm

Next Article
Mobilt arbejdsbord - DIY byg det selv

Kraftigt mobilt arbejdsbord

Related Posts