Støb et drikketrug – til blomsterløgene

Drikketrug til vores blomsterløg
Når først man har smagt sejrens sødme og har fået lavet den første blomsterkrukke i en eller anden form for cementblanding, så er der ingen grund til at lade støbeformen stå og samle støv.Man kan også bare springe ud i det, og lave endnu en udgave af en støbeform, og som sagt så gjort.

Bunken af restetræ har endnu engang reddet min lørdag, og lommepengene.
Jeg har en del spærrester liggende fra nogle af de tage jeg som tømrer har lavet, og de er som skabt til en støbeform af den type vi skal bruge til drikketruget / blomstertruget.
Størrelsen på drikketruget skal ikke være for stort, og træresterne er også med til at bestemme længden, så jeg laver en støbeform i indvendig hulstørrelse på 50 x 22 cm., hvilket så er drikketrugets udvendige mål, drikketrugets bundmål er 50×16 cm., igen udvendige mål.
I alt skal jeg bruge ca. 3,9 meter spærtræ i målene 4,5 x 14,5 cm., det koster ca. 25,- pr. løbene meter så det er til at overkomme hvis du skal i byggemarkedet efter noget træ før du kan komme igang

 

Arbejdstegningen er lavet
Arbejdstegningen er lavet
Arbejdstegningen er vigtig

Jeg starter med et stort tegnearbejde før jeg går igang, det store består mest i at jeg tegner med en stor tømrerblyant, for selve tegningen er ikke synderlig avanceret og bliver hurtig til ved kapsaven på et stykke træ.

Tegningen giver mig nogle mål jeg kan skære efter.
– Sidestykkerne bliver 59 cm. lange, og skåret af til bunden på 15 grader
– Bundstykket bliver også 59 cm. langt, og begge sider er skåret af i 15 grader, fra top til bund
– Endestykkerne er skåret i 22 cm. bredde i toppen, og så 15 grader ned mod midten af træet
Til at fylde ud i midten har jeg skåret to stykker træ der passer ned i truget med 3 cm. luft hele vejen rundt, øverste stykke træ er så 44 x 16 cm. og skåret i 15 grader ned mod midten.
Næste lag træ giver sig selv, læg de to stykker træ oven på hinanden og streg op hele vejen rundt på nederste lag træ, og skær så hele vejen rundt i 15 grader, se tegningen herover for visuel forståelse.
Formen er klar
Så skal alle sider skrues sammen, toppen får et par lange skruer gennem øverste lag så nederste lag sidder godt fast.
Et par rester afskæringer fra toppen skæres til så de kan ligge tværs henover miderste stykke træ, og henover den yderste del af støbeformen.
Så er jeg klar til at lave en cementblanding og få støbningen igang.
Billeder taget under fremstillingen af støbeformen
Der blandes til den store medalje
Den store murerspand hives frem fra skuret og grus, cement og en gang Spagnum blandes sammen!
Spagnumen skulle give et mere rustikt look i overfladen, og en lidt mere ‘brugt’ overflade, og ved du hvad, det virker faktisk 🙂
Blandingen er denne gang,
5 dele grus
1 del cement
1 del Spagnum
Det hele blandes sammen før der tilsættes vand til blandingen.Blandingen skal have en rimelig blød konsistens, lidt mere klæbrig end en gang mudder.
Der giver overfladen en mere plan overflade.

Jeg starter med at fylde bunden op først, herefter presser jeg toppen ned i støbeformen, så skal siderne bare fyldes op, bankes og rystes lidt.
Billeder fra støbningen
Vi venter og venter og venter….
Vi venter 4 – 5 dage før støbeformen kan skilles ad, det kunne måske være sket allerede efter dag 3, men klog af skade fra tidligere projekter, så venter jeg hellere en dag eller to mere med at skille støbeformen ad.
Færdigt arbejde - endnu et blomstertrug til planterne i haven
Færdigt arbejde – endnu et blomstertrug til planterne i haven
Efter frigørelse fra støbeformen, så stiller jeg den til efterhærdning i en lille uge mere, men så skal der også væltes en stribe husløg i, en plante efter min smag, den klarer det hele også mine lidt mere barske vandingsmetoder / tørkeperioder!
Om igen
Formen er allerede fuldt igen, denne gang med en blanding grus, cement og kattegrus!
Jeg skal nok vende tilbage med lidt billeder og historie om det er noget der skal vises frem for andre end huset fire beboere 😉
Total
0
Shares
2 comments
  1. Fantastisk. . Er Overlykkelig . Nu kan jeg spare mange penge. Hjertelig tak. Mvh Adela Schmidt

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Previous Article
lav selv dine små potter i avispapir

Lav selv dine små potter

Next Article
Æg tegnemaskine - The Egg Bot

Æg - tegnemaskine!

Related Posts