Hjemmelavet After Eight flødeis

Hjemmelavet After Eight flødeis

På vores sidste tur udenlands, fik tøserne After Eight is, som er en grønlig flødeis med mentolsmag, og chokoladestykker i, mørk chokolade naturligvis 🙂

Og den måtte vi naturligvis prøve at lave på et tidspunkt, vi ville bare lige vente på at vores mynte i haven kunne plukkes.

Men ventetiden har været spildt, for det var ikke mange mynteblade vi kunne hente nede bag i haven 🙁

Men så er der heldigvis en nem løsning på dette problem, og det er at dykke ned i vores bolsjeværksted, og hente en mynte aroma her 🙂

After Eight flødeisen er ‘bygget’ over en standard flødeis, og grund opskriften til flødeisen er denne:

  • 3 dl. fløde
  • 4 dl. sødmælk
  • 1 tsk. vanillekorn, eller en stang vanille skrabet ren for korn
  • 6 æggeblommer
  • 1,5 dl. sukker

Fløde, mælk og vanille varme stille op, til det begynder at småkoge

Mens det varmer op, pisker du æggeblommer og sukker sammen til en flot æggesnaps

Når fløde/mælke blandingen er varm nok, hælder du den i æggesnapsen, og pisker kraftigt det hele sammen, så alt æg er blandet godt med mælken

Så skal det hele tilbage til gryden igen, og varmes op til 80 grader i min. 15 sek., så er de friske æg pastesureret, og blandingen bliver en fint cremet ting, og er nu klar.

Flødeisen er cremet, og klar til en tur i køleskabet
Flødeisen er cremet, og klar til en tur i køleskabet

Fra flødeis til After Eight is

Udover flødeisen, så skal vi selvfølgelig også have ingredienserne frem, så isen bliver til After Eight

  • To håndfulde frisk mynte fra haven, eller 1 – 1.5 ml. mynte aroma
  • Lidt grøn frugtfarve
  • 100 gr. mørk chokolade 70 %

Vi havde som sagt ikke nok mynte i haven, så vi forsøgte os med mynte aroma, men i vores iver, lod vi os rive med, og kom lidt for meget mynte i isen, så vi endte vel op med noget man kan kalde for en Forkølelses After Eight flødeis, men næste gang tror jeg bare vi nøjes med 1 ml., og ikke 3 ml. !

Så i med mynte aroma, og farve, og rør forsigtigt rundt, sæt nu isen i køleskabet, til det hele er koldt nok til at komme i ismaskinen, lad ismssen køre til den har den rette konsistens

Når isen er ved at være der, så finder du bøtten frem isen skal bo i, smelter chokoladen i microovnen, 15 sekunder ad gang og ser om det er smeltet, og så 15 sekunder igen osv….

Når chokoladen er smeltet, så kommer du det i en flødekande, et kræmmerhus eller andet, og tegner striber på bunden af bøtten

Tegn et stribet mynster med den smeltede chokolade
Tegn et stribet mynster med den smeltede chokolade

Hæld så noget mere is i bøtten og tegn så endnu et lag med chokoladestreger, is, chokoladestreger osv…..

Mere hjemmelavet flødeis i bøtten, og tegn flere striber med den smeltede chokolade
Mere hjemmelavet flødeis i bøtten, og tegn flere striber med den smeltede chokolade

Når det hele er i bøtten, så drejer du forsigtig rundt i det hele, og nu skulle der gerne dukke små chokostykker op i isen 🙂

Isen fryser den smeltede chokolade, så den bliver fast med det samme, og på den måde kan vi få nogle små fine stykke chokolade i isen, smart, dog desværre ikke min idé 😉

Isen er nu klar til et par timer i fryseren, og skal så spises hurtigst muligt ;-)God fornøjelse med din After Eight Flødeis

Hjemmelavet After Eight flødeis
Hjemmelavet After Eight flødeis

Se flere is opskrifter her: http://goerdetgodt.dk/category/hjemlig-hygge/hjemmelavet-is-hjemlig-hygge

Total
0
Shares
1 comment
Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Previous Article
Hjemmelavet ribs sorbet is - Vi fyldte vores isfome med lækker i endnu engang

Hjemmelavet ribs-sorbet

Next Article
Byg en stor havebænk, med plads til otte

Byg en havebænk - med otte kanter

Related Posts