På vores sidste tur udenlands, fik tøserne After Eight is, som er en grønlig flødeis med mentolsmag, og chokoladestykker i, mørk chokolade naturligvis 🙂
Og den måtte vi naturligvis prøve at lave på et tidspunkt, vi ville bare lige vente på at vores mynte i haven kunne plukkes.
Men ventetiden har været spildt, for det var ikke mange mynteblade vi kunne hente nede bag i haven 🙁
Men så er der heldigvis en nem løsning på dette problem, og det er at dykke ned i vores bolsjeværksted, og hente en mynte aroma her 🙂
After Eight flødeisen er ‘bygget’ over en standard flødeis, og grund opskriften til flødeisen er denne:
- 3 dl. fløde
- 4 dl. sødmælk
- 1 tsk. vanillekorn, eller en stang vanille skrabet ren for korn
- 6 æggeblommer
- 1,5 dl. sukker
Fløde, mælk og vanille varme stille op, til det begynder at småkoge
Mens det varmer op, pisker du æggeblommer og sukker sammen til en flot æggesnaps
Når fløde/mælke blandingen er varm nok, hælder du den i æggesnapsen, og pisker kraftigt det hele sammen, så alt æg er blandet godt med mælken
Så skal det hele tilbage til gryden igen, og varmes op til 80 grader i min. 15 sek., så er de friske æg pastesureret, og blandingen bliver en fint cremet ting, og er nu klar.
Fra flødeis til After Eight is
Udover flødeisen, så skal vi selvfølgelig også have ingredienserne frem, så isen bliver til After Eight
- To håndfulde frisk mynte fra haven, eller 1 – 1.5 ml. mynte aroma
- Lidt grøn frugtfarve
- 100 gr. mørk chokolade 70 %
Vi havde som sagt ikke nok mynte i haven, så vi forsøgte os med mynte aroma, men i vores iver, lod vi os rive med, og kom lidt for meget mynte i isen, så vi endte vel op med noget man kan kalde for en Forkølelses After Eight flødeis, men næste gang tror jeg bare vi nøjes med 1 ml., og ikke 3 ml. !
Så i med mynte aroma, og farve, og rør forsigtigt rundt, sæt nu isen i køleskabet, til det hele er koldt nok til at komme i ismaskinen, lad ismssen køre til den har den rette konsistens
Når isen er ved at være der, så finder du bøtten frem isen skal bo i, smelter chokoladen i microovnen, 15 sekunder ad gang og ser om det er smeltet, og så 15 sekunder igen osv….
Når chokoladen er smeltet, så kommer du det i en flødekande, et kræmmerhus eller andet, og tegner striber på bunden af bøtten
Hæld så noget mere is i bøtten og tegn så endnu et lag med chokoladestreger, is, chokoladestreger osv…..
Når det hele er i bøtten, så drejer du forsigtig rundt i det hele, og nu skulle der gerne dukke små chokostykker op i isen 🙂
Isen fryser den smeltede chokolade, så den bliver fast med det samme, og på den måde kan vi få nogle små fine stykke chokolade i isen, smart, dog desværre ikke min idé 😉
Isen er nu klar til et par timer i fryseren, og skal så spises hurtigst muligt ;-)God fornøjelse med din After Eight Flødeis
Se flere is opskrifter her: http://goerdetgodt.dk/category/hjemlig-hygge/hjemmelavet-is-hjemlig-hygge
1 comment