Bag lækre Jule-lakridssmåkager

Hjemmelavede småkager, og så med lakridssmag, det er bare for lækkert 🙂

Det bedste ved at bage med lakrids, er at hele køkkenet dufter vildt godt fra start til slut.
Det værste ved at bage lakrids småkager er, at de hurtigt bliver spist og så står der en tom kagedåse igen 🙁

Et kig i opskriften fortæller hvad vi skal bruge,

  • 250 gram hvedemel
  • 50 gram hvedemel til bordet, og hvis dejen er klistret
  • ½ tsk. bagepulver
  • 30 gram lakridspulver
  • 75 gran hakkede tranebær
  • 190 gr. saltet smør
  • 250 gr. sukker
  • 1 æg

Bland mel og bagepulver sammen i en skål, hæld herefter lakridspulver i og rør rundt igen.

Tilsæt nu smørret i små portioner, jeg tog det op med en teske og lagde det i skålen som små bidder, og så i med de hakkede tranebær.

Ælt nu alt massen sammen med hænderne, indtil smørret ikke føles klumpet mere.

Tilsæt sukker og æg, og rør rundt i dejen igen med hænderne, hvis din dej bliver for cremet, så kom lidt af den ekstra mel i til du syntes den har en god konsistens der ikke klistrer for meget til fingrene.

Del dejen i to stykker og rul den til en pølse med en diameter svarende til en femkrone.

Pak dejen ind i bagepapir eller Vita Wrap og læg den en times tid i fryseren.

Når dejen er blevet til en hård pølse, så pakker du den ud og skærer den op i tynde skiver, 2 – 3 millimeter’s penge.

Tænd ovnen på 180 gr. (varmluft) og læg skiverne ud på bagepapir, når ovnen er varm nok sætter du dem ind i ovnen i 8 minutter.

De virker lidt bløde når de har fået 8 minutter, men når de er kølet af er de bare perfekte.

Se billeder af de lækre kager her 

 

Opskriften er lidt modificeret i forhold til den jeg har fundet på Bolsjehuset’s hjemmeside, de har i øvrigt mange andre dejlige jule opskrifter som er et besøg værd.

Bolsjehuset er også leveringsdygtige i lakridspulver med mere 🙂

 

Rigtig god fornøjelse med bageriet 🙂

Total
2
Shares
2 comments
Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Previous Article
Fold selv de fineste små julestjerner

DIY julestjerner af papir

Next Article
Et helt glas opskrift

Et glas opskrift !

Related Posts