DIY julegave 2 – Julen skal nydes med en kop kaffe, og hjemmelavet is

Hjemmelavet juleis, brunkage flødeis

At der kommer masser af bud på mere eller mindre vellykkede slankekure efter julemåneden, er vist ikke nogen tilfældighed.

For december måned skal nydes både på den ene måde, og den som betyder søde sager med en tilhørende kop kaffe.

De fleste har vel forsøgt sig med Jødekager, julekonfekt, brunkager og peberkager, men en hjemmelavet is med navnet Brunkageis, ja den havde jeg ikke set før, så den måtte prøves.

Isen er lavet på fløde og sødmælk, og bliver måske en anelse for sød, så derfor skal den spises med en kop frisk kaffe ved siden af.

Grundopskriften på vores flødeis, som ikke er overdrevet sød, er denne:

  • 4 dl. liter fløde
  • 3 dl. sødmælk
  • 100 gram sukker (Jeg har skåret sukkerindhold ned til et minimum, da vi ikke bryder os om vildt sødt is)
  • 3 hele æg, pasteuriseret naturligvis
  • to vaniliestænger, skrællet
  • 1 spsk brunkagekrydderi
  • ½ dl. brun farin

 

Kog mælk, fløde, vanilliestang og indhold samt brunkagekrydderi op, ikke til kogepunktet, men bare lige op og skumme – pisk rundt i massen så den ikke koger fast, og tag det af med det samme den har ‘kogt’

Pisk æg, sukker og farin sammen til en brunlig æggesnaps, der skal piskes længe så æggesnapsen bliver dejlig luftig

Hæld den varme mælke-flødemasse i æggesnapsen, pisk hele tiden under ‘miksningen’

Så skal det hele tilbage til gryden, her skal det langsomt varmes op til 85 grader, ikke koge, så massen bliver tyk

Hæld indholdet over i en skål, og stil det på køl til i morgen

Hvis det nu er gået hen og blevet ‘i morgen’, så skal du finde din ismaskine frem og starte den op.

Skålens indhold vender du lige forsigtigt med et piskeris, så det tygge ikke ligger øverst.

Hæld indholdet i ismaskinen, og lad den køre minimum 45 minutter, så er der tyk softice, sæt den i fryseren i et par timer, og så er den klar til servering.

Syntes du der skal mere jul over isen, så kan du grovknuse 10 brunkager og vendes dem i den ‘bløde’ is lige før servering, ikke tidligere, ellers bliver brunkagerne lidt svampeagtige, og ikke særlig rare at have i munden.

God fornøjelse med den hjemmelavede is

 

Total
0
Shares
Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Previous Article
DIY Julekalender på Gør Det Selv siden gørdetgodt.dk

DIY julegave 1 - Lav et jule velkomstskilt af paller

Next Article
hjemmelavet juledekoration, som et juletræ

DIY julegave 3 - Hjemmelavet juletræ af drivtømmer

Related Posts