En fin skål/kurv i træ

Sød kurv med plads til hygge, byg den selv

I har nok opdaget det, jeg elsker levende lys, inde som ude.

Denne gang skal vi have gang i værktøjet ude på værkstedet, vi bygger en lille kurv eller skål, med plads til hygge i.

Den koster ikke meget at lave, jeg har lavet vores i reste-træ fra Matildes gamle værelse, men der går ikke meget mere end 2 meter træ til, træet der er brugt er ru-pløjet forskallingsbrædder til 7 – 8 kroner pr. meter.

Udover træ, så er der brugt stifter til min trukluftpistol, min ‘Patineringsblanding‘ som består af the og vineddike/ståluld, så det er ikke den store pengeseddel der skal hives ud af mulvarpeskindet 🙂

Stor, større eller bare lille…
Jeg havde først nogle mål i hovedet, men syntes ved nærmere eftertanke, at den måske ikke ville se helt så harmonisk ud, så jeg valgte en størrelse på 30 x 25 cm, og 10 cm. høj.

Hvad brugte du så af materialer? 

  1. 2 stykker træ til de faste ender, 30 x 10 cm
  2. 9 stykker lister til siderne, laver du listerne højere eller lavere, så vil der tilsvarende blive brugt flere eller færre lister
  3. Patineringsvæske
  4. Runde dykkere (søm) eller trykluftsdykkere

 

Stumperne skæres til…
Endestykkerne tegnede jeg op på et stykke træ og skar ud på min båndsav, men da det er ikke alle der har sådan en fætter stående, så du kan benytte din stiksav til det.

Alle lister skar jeg ud af mit restetræ, brædderne som alle har fer og not skulle lige skæres rene i den ene side, herefter blev de sendt gennem min tykkelseshøvl og høvlet ned til 15 mm. tykkelse.
De 15 mm. er for at kurven ikke skal virke så bastant, kurven virker ‘finere’ hvis ikke det er sådan nogle tykke lister der bliver brugt.

Og så kan alle høvlspånerne bruges til vores kaniner, en win – win situation 🙂

Og stumperne samles…
Mine lister bliver skåret i stykker på 25 x 3,5 cm. som så stiftes fast på de to endestykker, jævnt fordelt på fladen.

Efter det hele er stiftet sammen får det en gang Sort The, det står en dags tid og bliver så smurt over først en gang, og lidt senere igen med min Vineddike / Ståluld’s blanding, herefter er der kun at lade den tørre.

Skal den stå indenfor, så skal den skylles med rigeligt vand, ellers kommer der til at lugte af edikke, skal den stå udenfor som vores kom til, så gør vi ikke mere ved den.

Pynte, pynte og pynte…
Vores kurv blev fyldt med gran, kogler og en lanterne til stearinlys, den står nu og pynter ude på trappen foran terrassedøren, og her står den fint.

Til sommer bliver den sikkert fyldt med sten tøserne har fundet på stranden, og senere igen med kastanier, så det er en kurv der kan bruges hele året, og som ikke koster ret meget, så der kan snilt laves en ordentlig bunke af dem med det samme, f.eks. til gaver her op til julen, fyldt med et julelys, lidt mos og nogle gamle grene 🙂

Jeg har lavet en arbejdstegning til projektet, den kan du hente her

Der er også en masse billeder fra hele forløbet, dem kan du se her 

Total
2
Shares
4 comments
Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Previous Article
Fold en smuk lampeskærm i papir

Fold en Waldorf lampe

Next Article
Hjemmelavet brændte mandler

Søde brændte mandler

Related Posts