Efter en uge med ondt i halsen, skulle der fabrikeres bolsjer der kunne lindre lidt.
Det måtte blive noget med stærk lakrids, og noget med Mynte, og da vi nu alligevel havde udstyret fremme, så blev det også lige en gang kaffebolsjer.
Opskrifterne er alle fundet på min Bolsjepushers hjemmeside – www.bolsjehuset.dk, og her kan du finde en masse andre gode opskrifter, og forklarende videoer.
Til jul pynter vi altid juletræet op med Polkagrise, små sukker stokke a la Sverige.
Men i dag skulle det så være Bismarck bolsjer, og det er egentlig ret nemt, her følger ingredienserne
Bolsje grundmasse:
1,5 dl. vand
1,5 dl. spraytørret glukose
5 dl. sukker
Hæld sukker og glukose i en gryde, bland det godt, og hæld så vandet i, skru op for fuld blus, helst med låg på de første 5 min., så bliver det fordampede vand i gryden
Af med låget, og termometret sættes i. Når masses når 140 grader, skal du røre lidt rundt i gryden for at varmen kommer ud i hjørnerne, i den runde gryde ;-).
Når bolsjemassen når ca. 162 grader, tager du termometret op, og sætter det i et glas lunkent vand.
Hæld forsigtigt bolsjemassen over på bolsjevævet, pas på, det er meget varmt, det en fordel at bruge handsker.
Bismarck bolsjer a la Bolsjehuset
1. del – den store del
1-1½ tsk. Hvid farve
1 ml. pebermynte olie
2. del – den lille del
1 ml. rød farve.
Lægges som striber på den hvide masse
Gør de to bolsjemasser klar med farve og smag
Lav den hvide bolsjemasse til en ‘firkantet’ bolsjemasse, omkring 10 x 20 cm.
Del den røde bolsjemasse i to dele, og rul dem til to pølser, med samme længde som den hvide masse.
Læg de to striber på den hvide bolsjemasse, vend bolsjemassen med striberne på, og fold den på midten, på den lange led.
Så skulle der gerne være striber på begge sider, og nu kan du trække eller rulle bolsjemassen til de små ruller, og så er det bare at klippe dem til bolsjerne 🙂
De er virkelig lækre.