Byg en CNC – Nyt spoilboard

Nyt spoilboard skal der til, og det gør ikke noget, at det er smartere end V1.0

Nyt spoilboard skal der til, og det gør ikke noget, at det er smartere end V1.0

Da min CNC endelig var samlet færdig, og flyttet ud på værkstedet, så kunne det kun gå for langsomt med at få et spoilbord monteret, det blev ikke den smarteste løsning, men den hurtigste 🤔

Nu er vi så nået til Spoilboard V2, som er opbygget med spoilbord i udskiftelige områder, med en skinne til at hæfte emnerne fast.

Og når et område er skåret nok i stykker pga. min indstillinger med dybden på værktøjet, så skifter jeg bare dette område ud med et nyt stykke træ, uden at skulle skiftes det hele ud igen.

Idéen med at køre spoilboardet på tværs af længderetningen, på bordeter at jeg ville kunne tage f.eks. en stribe ‘spoilboard’ op, og her stikke et stykke træ ned gennem ‘bordet’, spænde det fast og så kunne lave fingersamlinger til nye skuffer / møbler der. Eller hvis der er brug for mere dybde, så op med bordet, og sænk emnet længere ned, og …….

Og så en sideeffekt ved det nye spoilboard er, at bordet nu også er gjort en anelse stivere i konstruktionen 🌞

Jeg tror det bliver godt 😀

Op- og ombygningen af mit nye spoilboard fra A-Z

Mit første spoilboard var en almindelig 19mm MDF plade, den blev skåret til, fastmonteret på aluminiumsprofilerne, fik en masse iskruningsbøsninger skruet fast til bordet, ca. pr. 10 cm. Det virkede som en god løsning, men var knap så god, da møtrikkerne kom med op hvis jeg fik skruet en skrue lidt skævt i!

Jeg skulle nok have skåret lidt offerplader til at lægge mellem spoilboard og emnet, ellers ender det ud sådan her 😮

Stave, alulister og underbord bliver til, alle ting der gør hele opbygningen af min CNC stivere!

Det gamle spoilboard er skåret op, og lagt ned mellem aluprofilerne.
Stavene på 9cm er skåret op, og skal lige testes
T-nuts lægges i aluprofilerne
Ser fik ud, bliver helt sikkert godt
Det tager lidt længere tid end at skrue en helt plade til, men jeg tror at det med, at man kan nøjes med at skifte en stav ad gangen bliver fint

Efter lidt tilretninger, en masse huller og T-nuts (hammermøtrikker) i profilerne, så er der vel egentlig kun tilbage at plane spoilboardet til det står i vinkel med resten af CNC maskinen.

Næste step er så at få udskiftet mine mekaniske endestop på de forskellige akser til induktive følere, og de første der får turen, er på længderetningen Y og A, som er sat til at rette sig ind efter hinanden, så aksen altid er i vinkel efter hvert HOME.

Jeg købte nogle fine, og billige følere her som virker fint
https://minielektro.dk/induktiv-sensor-o12mm-pnp-4mm-afstand.html

Jeg har tegnet et spoilboard i Fusion 360 som er tilpasset mit på min CNC, og med fræseren og et 19mm notfræsejern i, så tager det ikke langt tid at plane bordet, jeg tager 0,2mm pr tur, og for at alt er lige højt mellem bord og fræsejern, så får mit spoilboard 2 ture, så er det rigtig fint igen.

Til slut afrettes planet, så emnerne igen kan ligge plant mod bordet


Uha det bliver godt at få lidt træ igennem igen 😉

Total
0
Shares
Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Previous Article

Smart holder til trædrejeværktøjet

Next Article

Byg en CNC - Så er den i vinkel

Related Posts