Category Posts Navigation

Lige meget til alle – Opdel på den nemme måde

Posted by Lars S. Hansen

Lige meget til alle – Opdel på den nemme måde

Når jeg står med et brædt eller en stump plade der skal deles i et ligeligt antal stykker, så vil jeg under normale omstændigheder måle emnets bredde og dele målet med det antal jeg skal brug.
Når målet så er et skævt tal, og emnet skal deles med tre, så kan det godt være lidt bøvlet at strege op til savsnittet.

Den nemme måde
Hvis jeg har et stykke træ på 115 mm. som skal deles i tre lige store stykker, så kan jeg dele 115 med 3 som så bliver noget med 38,3 mm., ikke 3 mm. og heller ikke 4 mm., men hvis du gør det på den nemme måde, så tager du et tal der kan deles med 3, f.eks. 15.

To steder på dit brædt eller lign. holder du dit målebånd til kanten af emnet og kører nu skråt over emnet til du flugter 15 cm. mærket på målebåndet med overkant af emnet, så slår du en streg på 5 og 10 cm. mærket. Når det er klaret, så slår du en streg mellem de to opmærkninger da har lavet i begge ender af emnet, de træ er nu delt i tre lige store stykker.

Det er da nemt ikke!
Stor respekt for de folk som har fundet ud af disse tips og tricks, tak til dem 😉

 

Leave a Reply

Note: All fields are required to fill in!

DET MED SMÅT

Alle gør det selv guides og DIY's på hjemmesiden, er udarbejdet enten af mig selv, eller andre GDS folk. Der er lagt rigtig mange timer i at udarbejde arbejdstegninger, billeder og tekster,

Jeg håber derfor, at det respekteres, at indhold fra goerdetgodt.dk ikke må videresælges, ej heller bruges som som betalt undervisningsmiddel uden min skriftlige samtykke.

Indhold må frit kopieres til eget brug.
Er du usikker på hvad du må, så skriv til mig på post@goerdetgodt.dk

Hilsen Lars S. Hansen

Videre til værktøjslinje