Category Posts Navigation

Reparer bilnøglen med startspærre, og spar en formue

Posted by Lars S. Hansen

Reparer bilnøglen med startspærre, og spar en formue

Da vores halvgamle bil efterhånden trængte til et par nye bilnøgler, måtte jeg lige undersøge hvad et par bilnøgler med indbyggede startspærre kostede, og ærlig talt, så blev jeg en anelse overrasket da bilmanden fortalte at to bilnøgler med startspærre ville beløbe sig til 3600,-, inkl. nøgler og kodning!

Så blev der ellers forsøgt med diverse ‘ombygninger’ af bilnøglerne, alle uden held, enten manglede bilen chippen til startspærren, eller også faldt de to dele fra hinanden.

Men så en dag jeg var i det lokale byggemarked, faldt jeg over noget fra min barndom, Araldit, noget heavy kemi, men godt til mange ting, så som to dele af en bilnøgle der skal ‘flytte’ sammen igen 🙂

Se videoen i bunden af denne artikel, og se hvordan det gik med at få ordnet vores bilnøgler, og hvordan man selv kan spare en mindre formue på 10. minutter.

God fornøjelse med paringen af dine bilnøgle-dele

5 Comments

 • Den meget nemme løsning når den gamle bil skal have nye nøgler kunne jo være at lime chippen til statspærren fast under afdækning ved tændingslåsen.

  Ja så virker startspærren ikke helt efter hensigten, men det virker fint 😉 Efter udskiftningen af tændingslåsen i min gamle bil var det den bedste løsning, hvis der ikke skulle betales kassen for at omkode til den nye (brugte) tændingslås.

  Men ellse en god måde at få det løst på

 • Hvad hedder Aralditen, da der er mange forskellige typer.

  • Hej Charlotte, kan ikke helt huske hvad den hed, men det var sådan en to komponentspølse der skulle masseres sammen.
   Tror måske det er denne her Araldit Epoxy masse

   Hilsen Lars

 • Hvorfor lavede han ikke hullet, medens aralditten var blød?

  • Jeg ventede med at lave hullet til det hele var hærdet, så kunne jeg få det fine hul i den rette størrelse jeg ønskede mig.

   Aralditten hærder ret hurtigt, og er næsten hår med det sammen.

   Hilsen Lars

Leave a Reply

Note: All fields are required to fill in!

DET MED SMÅT

Alle gør det selv guides og DIY's på hjemmesiden, er udarbejdet enten af mig selv, eller andre GDS folk. Der er lagt rigtig mange timer i at udarbejde arbejdstegninger, billeder og tekster,

Jeg håber derfor, at det respekteres, at indhold fra goerdetgodt.dk ikke må videresælges, ej heller bruges som som betalt undervisningsmiddel uden min skriftlige samtykke.

Indhold må frit kopieres til eget brug.
Er du usikker på hvad du må, så skriv til mig på post@goerdetgodt.dk

Hilsen Lars S. Hansen

Videre til værktøjslinje