Frugtkasse – dem laver man da selv !

Byg en frugtkasse til havens frugter

I de sidste mange år har vi snakket om at få lavet nogle frugtkasser til havens frugter, kasser der kunne stilles væk i et mørkt og køligt rum så der var frugt et stykke tid ind i vinterhalvåret.

Men indtil videre er det blevet ved tanken, og papkasser fra Pink Lady æblemaskinen.

En kasse af genbrugstræ
Da jeg skilte Karoline Matildes værelse ad, hun havde et værelse som var bygget op som en stald, så stod jeg med en stor mængde brædder i en meter penge, og smide dem på bålpladsen i haven syntes jeg de var for store til, og så kom vi på idéen med frugtkasserne igen, så det blev det !

En søgen på nettet efter gode input blev sat igang, og der blev lånt med arme og ben fra ind- og udland.
Jeg fandt frem til en lille model som kan rumme mere end bare frugt, den første kasse er inddraget til hundens kasse, kassen med godbidder, bolde og lorteposer, og det gør den godt 🙂

 

Lad byggeriet begynde
Jeg syntes, at de brædder vi havde bygget værelset i, som er dem man kalder Rupløjet tagbrædder, var en anelse for tykke, frugtkassen ville blive alt for tung uden indhold, så jeg startede med at høvle dem alle sammen ned til 15mm. tykkelse, så er de tykke nok til at kunne bære noget, og samtidig tynde nok til at frugtkassen ikke er for tung.

Størrelsen på vores frugtkasser blev ca. 40 x 25 x 28 cm. (L x B x H), dine frugtkasser kan sagtens have en anden størrelse, så arbejdstegningens målsætning er kun vejledende.

Stykliste:
6 stykker på 40 x 8 cm. til den lange side
6 stykker på 24,5 x 8 cm. til den korte side 
4 stykker på 26 x 3 cm. til at sømme det hele sammen på, hjørnerne.
5 stykker til bunden på 4,5 x 40 cm

Skal du handle træet fra nyt, står en kasse ca. i 60 kr., den holder så i en masse år så det er vel ok?

Som man kan se på arbejdstegningen rejser jeg hjørnelisterne op og sømmer det hele sammen med trykluft-stifter i passende længder.
Har du ikke trykluft kan du altid bruge almindelige stifter eller skruer, men trykluft er nemt.

Bunden stifter jeg op i de brædder der støder til, så holder den fint til sommerens høst.

Nostalgisk look
En kasse i nyhøvlet træ er ikke helt så rustik at se på som man kunne ønske sig, så jeg malede den over med tre lag vandmaling i forskellige farver, mørk som første lag, og så lysere og lysere. Hvert lag blev hurtigt tørst over med en skuresvamp så den ikke var heldækkende, så så den fint patineret ud.

En frugtkasse uden tilhørsforhold var jo heller ikke lige det man ønsker sig, alle frugtkasser er jo mærket med et logo, et firmanavn eller lign., så en tur på nettet igen efter en pasende skrifttype / font som egner sig til tryk blev fundet, søg efter Stencil font free, så kommer der en masse frem du kan installere på din computer.

Jeg lavede en stencil der var ca. 7 cm. højt, så trykket kunne stå på et bræt. 
trykket blev printet ud og alle bogstaver skåret frit med en lille hobbykniv, Apoteket har små knive / skalpel til en billig penge.

Efter at have skåret det hele fri, så var jeg klar til maleopgaven, jeg havde indkøbt en spraymaling i sort, og den sprøjtede jeg på skabelonen og gennem de bogstaver der var skåret fri, og vupti – så lignede frugtkasserne lige pludselig noget der var halvgammelt, super…..

Hent gratis arbejdstegning til frugtkassen her

Se billeder fra maleprocessen her:

 

Total
2
Shares
Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Previous Article
Byg en rullevogn til dit tunge værktøj

Rullevogn til det tunge værktøj

Next Article

Den pæne streg

Related Posts