Category Posts Navigation

Guldvask til hænderne

Posted by Lars S. Hansen

Guldvask til hænderne

Med huset fyldt af børn der vasker hænder efter hvert toiletbesøg og en masse andre gange, så får vi hurtigt brugt en del flydende sæbe.

Fru Hansen plejer at købe dem i dunke af en liter ad gangen, indholdet hælder vi så over i de tidligere indkøbte plast sæbedispensere.
Men da jeg forleden lavede lamper i Sylteglas til den store af tøserne herhjemme, tænkte jeg, at vores små sylteglas da kunne bruges til en sød sæbedispenser også!

Og som sagt, så forsøgt.

Jeg fandt et af de små Gelé glas frem, hentede den gamle plast sæbedispenser og skilte det hele ad.
Gevindet på plastflasken blev målt, gevindet var 26 mm., så der skal laves et hul på 26 -28 mm. i låget på det nye glas til pumpen.

Jeg havde ikke et hulbor/kopbor i lige den størrelse, jeg kunne så have valgt at lave en masse huller med et søm, og så på den måde kunne trykke en cirkel ud til pumpen, men jeg valgte en helt anden løsning.
Fra min tid som elektriker havde jeg nogle koniske bor liggende, de var perfekte til opgaven.

Jeg starter med at lave hullet i låget, så skærer jeg gevindet af den gamle flaske -plus lidt ekstra af flasken under gevindet, det vil virke som en skive på undersiden af låget i den nye flaske.

Gevindet og pumpen skrues sammen på låget, røret på pumpen afkortes så det ligger lidt ned over bunden i glasset.

Når det er klaret, så er du faktisk klar til at komme sæbe i glasset og sætte låget på.

Glimmer og guld

Jeg havde engang set nogle der havde kommet guldglimmer i deres håndsæbe, og da jeg havde noget stående i værkstedet fra sidste jul, ja så skulle det selvfølgelig også prøves, så nu har Karoline Matilde guldvask til hænderne.

Glasset er købt i Netto eller Kvickly, de har skiftevis sylteglas til salg, og størrelsen hos os blev bestemt af  de Geléglas vi havde stående, men størrelsen kunne nok godt have været en gang større.

 

God fornøjelse med arbejdet.

Billeder fra hele processen, 

Leave a Reply

Note: All fields are required to fill in!

DET MED SMÅT

Alle gør det selv guides og DIY's på hjemmesiden, er udarbejdet enten af mig selv, eller andre GDS folk. Der er lagt rigtig mange timer i at udarbejde arbejdstegninger, billeder og tekster,

Jeg håber derfor, at det respekteres, at indhold fra goerdetgodt.dk ikke må videresælges, ej heller bruges som som betalt undervisningsmiddel uden min skriftlige samtykke.

Indhold må frit kopieres til eget brug.
Er du usikker på hvad du må, så skriv til mig på post@goerdetgodt.dk

Hilsen Lars S. Hansen

Videre til værktøjslinje