Category Posts Navigation

Byg en fin gammeldags tallerkenrække

Posted by Lars S. Hansen

Byg en fin gammeldags tallerkenrække

I dagens indsalg bygger vi en fin gammeldags tallerkenrække, den kommer til at koste omkring 100,- i træ, hvis man ikke køber det hele i trælasten, men selv høvler og fræser træ og lister 🙂

I vores hjem har vi en del bøger, og ikke mindst lånte biblioteksbøger, og skolebøger, og at de ofte bliver væk i huset skal ikke være nogen hemmelighed.
Det skal være slut nu, så jeg tegner og bygger et møbel / tallerkenrække, som kan hjælpe os med at holde styr på dem.
DSC06868 (Medium)

Arbejdet har jeg valgt at filme, og lægge det på vores Youtubekanal, arbejdstegningen kan du selvfølgelig stadig hente på vores hjemmeside, længere nede på siden 🙂

Tallerkenrækken er bygget i U/S Gran fra Finland, Udvalgt og Sorteret træ (U/S), hvilket betyder at, det er det lidt pænere træ vi køber.

Jeg har endnu engang været i Østerlars hos Hans Henrik for at hente noget træ, træet er næsten tørt, og resten af tørheden for den i min udestue.

Træet er 33 x 150 mm. tykt og bredt, det høvler jeg ned til de ønskede mål fra min arbejdstegning.
Træet bliver skåret op i mål på min Bosch bordsav, fræset i profil og faset af på min bord overfræser, skåret til på kapsaven og til sidst samlet, slebet, spartlet og malet, tre gange.

DSC06869

Nu er værket hængt op på væggen, og et par bøger er flyttet ind i den – midlertidigt for billedets skyld, senere skal biblioteksbøgerne og skolebøgerne bo her.

Se videoen på Youtube, eller her

Hent arbejdstegningen til tallerkenrækken her: Byg en tallerkenrække – arbejdstegning

2 Comments

 • Jag gillar er sida! Jag håller också på mycket med inredning och D.I.Y. projekt så det är alltid kul att hitta andra bra sidor att hämta inspiration ifrån!
  Om ni är intresserade av min isda så hittar ni den på http://bolseye.se/

  • Hej Elina
   Tak for de fine ord, jeg har været inde og besøge din side, der er mange fine DIY projekter.

   Hilsen Lars

Leave a Reply

Note: All fields are required to fill in!

DET MED SMÅT

Alle gør det selv guides og DIY's på hjemmesiden, er udarbejdet enten af mig selv, eller andre GDS folk. Der er lagt rigtig mange timer i at udarbejde arbejdstegninger, billeder og tekster,

Jeg håber derfor, at det respekteres, at indhold fra goerdetgodt.dk ikke må videresælges, ej heller bruges som som betalt undervisningsmiddel uden min skriftlige samtykke.

Indhold må frit kopieres til eget brug.
Er du usikker på hvad du må, så skriv til mig på post@goerdetgodt.dk

Hilsen Lars S. Hansen

Videre til værktøjslinje