Så blev det den tid på året igen, hvor hylden blomstrer med de fineste hvide skærme.
Så endnu engang, blev tøserne slæbt med ud på hyldeblomstrov 🙂
Vi fik de første hyldeblomst skærme omsat til lidt over 4 liter hyldeblomstsaft – af den hjemmelavede slags 🙂
4 liter hjemmelavet hyldeblomstsaft giver 20 liter færdig saft, blandingsforholdet er 1:5
Og denne gang har jeg forsøgt mig med væsentlig mindre sukker, ikke at saften helt er uden sukker, ikke engang i nærheden, men alligevel mindre end de andre hjemmelavet hyldeblomstsaft opskrifter vi har på siden.
Hjemmelavet hyldeblomstsaft Ver.1 – Rørsukker
Hjemmelavet hyldeblomstsaft Ver.2 – Rørsukker og brun farin
Alt er som på de andre opskrifter, bare mindre af det hele, undtagen vand
- 3,2 liter vand
- 1,5 kg. brun farin
- 750 gram rørsukker
- 40 gr. citronsyre
- 50 – 60 hyldeblomstskærme, mellemstore
- 4 økologiske citroner, ikke overfladebehandlet
Kog vandet
I med sukker, og rør rundt til sukkeret er opløst
Lad sukkerblandingen køle af
Rens hyldeblomstskærmene for overflødigt indhold, mest blomst
Når sukkerblandingen er kølet lidt ned, efter en times tid, så kommer du Citronsyren i, blomster og citroner.
Tryk blandingen godt ned i gryden, og stil så det hele på køl.
Rør i blandingen dagligt, og lad den stå på køl i ca. fire dage
Efter de fire dage tages indholdet op af gryden/skålen, pres alt saft ud, og si så saften gennem en stofble/ostelærred eller et viskestykke.
Rens nogle flasker og skyl med Atamon, og læg det på køl, eller som mig – i fryseren.
God fornøjelse med saften – og den hjemmelavede hyldeblomstsaft.