Når man kører lidt rundt på vores dejlige ø, så står der ufattelig mange syrenbuske over alt, udover de er fine at se på, så har vi altid suget nektar ud af den lille blomst.
Så var det jeg tænkte, at de må da kunne bruges til saft, lidt ligesom hyldeblomst saft, og efter en hurtig søgning på nettet, så var den hjemme, og mig og Nikoline tog et par plastsække i lommen, og gik på syren rov på skolen 🙂
Saften laves lidt på samme måde som hyldeblomst saft,
- Hent mellem 50 – 60 bundter syren blomsterklaser, prøv at lade være med at blande farverne, de mørke giver en fin Rosé agtig farve, og de hvide giver en fin lysegul saft
- 3 – 4 citroner
- 1.8 kg. sukker
- 60 gr. citronsyre
- 2,6 liter kogende vand
Læg de indsamlede syrener løst på en avis, i 10 minutter, så stikker de fleste små dyr af, jeg plukkede også de fleste grønne blade af, de smager jo nok ikke af så meget
Skær citronerne i skiver, efter de er skyllet grundigt
Find nu en stor gryde / skål frem, hæld sukker, citroner og citronsyre i, og hæld det kogende vand over, drej rundt til sukkeret er opløst
Put så syrenerne i, og lad det hele køle af, før det kommer i køleskabet
Lad det stå i køleskabet 3 – 4 dage, og tag det ud hver dag, og rør rundt i saften
Jeg tog mine citroner op en dag før det var klart, jeg har dårlig erfaring med at ting godt kan smage for meget af citronskræl 🙂
Efter fire dage, kom saften ud, og blev siet gennem en viskestykke, saften kom på 2,5 liters plastdunke, som lander i fryseren i dag, på den måde holder det fint smagen 🙂
Hælder du det på flasker, så husk at skolde dem, og give dem en tur med Atamon blandingen !
OBS! – Saften kan smage parfumeret, så lad være med at overdrive med for mange syrenblomster, mange er godt, men ikke rigtig mange 😉
Blandingsforholdet er omkring 1 : 4, sådan syntes jeg den er bedst
God fornøjelse med saftkogeriet 🙂