Category Posts Navigation

Pebermynte pastiller

Posted by Lars S. Hansen

Pebermynte pastiller

Da julen jo snart nærmer sig, så forsøger vi os lidt frem til den rette juleguf.

Vi kan godt lide pebermynte her hjemme, så det var naturligt at vi startede med noget guf indeholdende pebermynte.
Så et kig i bøger, på nettet og Fru Hansens udklip, så startede vi med at lave de aller nemmeste pebermynte pastiller man kan forestille sig.

4 ting skal der findes frem
Som sagt, så er det en meget nem udgave af julens første slikproduktion vi laver her, så alt hvad der skal findes frem fra skabe og køleskabet er dette,

  1. 1 past. æggehvide
  2. 4 dråber pebermynteolie, eller mere hvis man syntes blandingen trænger til lidt mere smag
  3. og så 250 gr. flormelis
  4. ½ plade mørk chokolade, til at duppe slikket med en lille klat chokolade 
Og så en bageplade, bagepapir, frugtfarve og en god portion tålmodighed
 
Så går vi i gang
Find en skål frem og hæld flormelis’en i og 1 past. æggehvide, start din elektriske mikser og pisk det til en sej masse, alt efter hastighed på mikseren går der nok en 10 – 15 minutter før den er der.

Når massen er sej nok vender du pebermynten i og ælter det forsigtigt rundt, det er her du smager til og kommer lidt mere i hvis du ikke syntes der er nok pebermyntesmag.

Fyld massen i et kræmmerhus, bagepapir er nemmest da der ikke skal vaskes op bagefter 🙂
Tryk nu nogle små knapper på ca. 1 cm. i diameter ned på bagepapiret, de kan godt blive større, men da det stort set er ren sukker, så bestemte jeg at små udgaver er bedst for vores tøser 🙂

Med eller uden farve?
Nikoline syntes at de skulle have en farve, så hun fandt noget frugtfarve frem og kom grøn farve i halvdelen af sukkermassen, og indrømmet, så var de mint-grønne og hvide pastiller rigtig flotte sammen i glasset de blev pakket ned i.

Efter alt sukkermasse er trykket ud på pladen, både de hvide og de grønne, så blev de sat til køling i kælderen til dagen efter.
Nikoline tog sin gode veninde Camille med hjem, og sammen fik vi smeltet chokoladen og fyldt det i nogle kræmmerhuse, som tøserne så kunne pynte alle pebermynte pastillerne med, og de blev rigtig flotte.

 

Pebermynte-pastillerne holdt ikke så længe, for hver dag bød Nikoline en ny veninde indefor til en smagsprøve, så vi andre havde lidt travlt med at inkassere vores andel før de helt forsvandt.

Det er en meget nem opskrift, så slæb ungerne med i køkkenet og lad dem lege matematikken ind med den lækre opskrift, de vil elske at terpe matematik på denne her måde 😉

Billeder fra processen

Leave a Reply

Note: All fields are required to fill in!

DET MED SMÅT

Alle gør det selv guides og DIY's på hjemmesiden, er udarbejdet enten af mig selv, eller andre GDS folk. Der er lagt rigtig mange timer i at udarbejde arbejdstegninger, billeder og tekster,

Jeg håber derfor, at det respekteres, at indhold fra goerdetgodt.dk ikke må videresælges, ej heller bruges som som betalt undervisningsmiddel uden min skriftlige samtykke.

Indhold må frit kopieres til eget brug.
Er du usikker på hvad du må, så skriv til mig på post@goerdetgodt.dk

Hilsen Lars S. Hansen

Videre til værktøjslinje