Vi eksperimenterer med hjemmelavet is herhjemme, i fredags var det Cola-Sorbet og i dag er vi så nået til en variant med tyggegummismag, ikke bare tyggegummiaroma, men smeltet tyggegummi !
Lad mig sige det med det samme, det er en vildt lækker is, så du kan lige så godt printe siden ud med det samme, for det er helt sikkert ikke sidste gang du laver isen 🙂
Hvad skal vi bruge…
Step 1 – find følgende frem
- 3 dl. fløde, det er jo fløde is 😉
- 2 dl. sødmælk
- 70 gr. tyggegummi med rigtig sukker, du må ikke bruge sukkerfrit
- Alternativt, og en del nemmere, erstat tyggegummi med tyggegummi ekstrakt / tyggegummi essens / bubblegum ekstrakt, 3 ml.
Fløde og mælk hældes i en kasserolle, det bringes i kog og tages af med det samme når det koger
Tyggegummikuglerne hældes i den varme mælk/fløde, lad den stå i ca. 10 minutter, farven og smagen skal smelte i fløde og mælkeblandingen, står den for længe smelter gummimassen i tyggegummiet også, og der er lidt svært at vaske gryden bagefter, taler af erfaring 🙁
Når blandingen har stået i ca. 10 minutter hældes det hele gennem i sigte over i en anden skål, gummimassen smides ud, og kasserolle vaskes, vi skal bruge den igen.
Step 2 – Så er det tid til at finde disse ting frem
- 200 gr. rørsukker
- 6 pasteuriserede æggeblommer
Miks de to ting sammen med en mikser, det hele skal blandes rigtig godt, sukkeret skal helst forsvinde helt i blandingen.
Når du mener sukkeret er mikset godt ud i æggene, så hælder du tyggegummiblandingen i og blander det hele sammen.
Hæld det hele over i kasserollen igen og varm det hele op til 40 grader, så skulle der være chance for at sukker der ikke er rørt helt ud smelter, og ikke giver en knasende lyd når isen konsumeres 🙂
Stil det hele i køleskabet nogle timer til massen er køleskabskold
Step 3 – Frem med maskineriet
Find din ismaskine frem og hæld blandingen i, start maskineriet og lad den køre til ismassen er blevet cremet.
Blandingen har nu en dejlig softice konsistens, fyld den i nogle bøtter og tilsæt evt. frugtfarve for at gøre det hele mere tyggegummi-agtigt.
jeg gav vores testblanding lidt blå farve i den ene side, og en sjat rød i den anden side, miks de to farver forsigtigt rundt med en ske, bland i cirkler først, og til slut mikses det hele lidt sammen så farverne løber sammen, flot ser det ud.
Læg isen nogle timer i fryseren før ungerne kaster sig over den.
Ingen is-maskine?
Så er det bare at lægge isen i bøtten, og så besøge den en gang i timen, eller oftere, og blande det hele lidt rundt så den ikke krystaliserer, det gør du de næste fire timer, herefter lader du den hvile til den er frossen.
God appetit.
Billeder fra is-bageriet,
Hej Lars
Det is du laver her i blå med bubblegum ekstrakt er det så det / den samme smag som det blå i der købes i Italien
Hej Michael, jeg ved ikke med Italien, men det præcis som den is vi fik i Grækenland 🙂
Hilsen Lars
Glæder mig til at prøve☺ Er det hele æg du bruger når du skriver past. Æg ?
Tak☺
Mvh Susanne
Hej Susanne, jeg kan se, at jeg har rettet opskriften med flødeis til på de nye opskrifter.
Så jeg har lige justeret denne opskrift også, 6 past. æggeblomme gør der til 🙂
Hilsen Lars
ser lækkert ud… det skal da prøves 🙂 hmm rørsukker ? hvorfor ? hvad gør det i forhold til alm sukker ??
mvh. lars
Rørsukker er af en eller anden grund sundere, og sødere.
Og når man nu laver tingene selv, så behøver man ikke nøjes med sukker fra en roe, når man kan få den ægte søde smag fra rørsukkeren 🙂