Hvis du fra tid til anden kommer forbi vores hjemmeside Gør Det Godt, så ved du også at vi fra tid til anden glemmer alt om larmende maskiner og beskidt arbejde på værkstedet, for at krybe indenfor og forsøge os med noget hyggeligt og spiseligt.
Sådan er det også denne gang.
Her på Bornholm, er det nu, at man plukker hyldeblomsterne.
Hvis man plukker dem nu, så er det begrænset med utøj i blomsterkronerne, og ingen insekter betyder også at du ikke skal skylle hyldeblomsterne, og på den måde beholder smagen til saften 🙂
Saft, Champagne og sorbetis
Hyldeblomstsaften vi laver, tager mellem 4 – 8 dage at få færdig, og når saften er klar, så skulle den gerne kunne fortyndes i forholdet 1 – 4, og med mine 12 liter i spanden, så give den os senere omkring 45 liter saft 🙂
Jeg kunne også vælge at lave hyldeblomst/citronsorbet ud af noget af det, og sådan bliver det nok 😉
Da der jo er så mange flotte hyldeblomster derude i landskabet lige nu, så plukkede jeg sammen med Martin en ekstra omgang hyldeblomster, så der kunne forsøges lidt med Hyldeblomst champagne.
Opskrifter…..
Jeg har ikke været kreativ selv denne gang, men har søgt og fundet frem til nogle opskrifter på nettet, og hyldeblomst saften er af denne sammensætning,
Hyldeblomstsaft med sukker og citron
- 40-50 afstilkede blomsterskærme
- 800 gram rørsukker
- 3-4 økologiske citroner, uden skræl
- 2 liter vand
Opløs sukkeren i det varme varm, vandet behøver ikke koge, men skal bare kunne opløse sukkeret.
Læg hyldeblomster og skrællede citroner i vandet, og stil det på køl, eller ned i kælderen i et par dage eller fire.
Si hyldeblomster og citroner fra væsken og hæld saften på skoldede, rengjorte og Atamon skyllede flasker.
Så skal der hygges med sommerens safter, god fornøjelse.
Hyldeblomst saft
Jeg linker til Kenn Römer-Bruhn fra hjemmesiden Blogpro.dk, som har lavet er meget fin fotoguide på hvordan du laver din egen Hyldeblomst Champagne, se mere her :
http://www.blogpro.dk/mad-og-drikke/hyldeblomst-champagne/
Hyldeblomst Sorbet
Jeg har forsøgt mig frem med opskrifter på Hyldeblomst Sorbet, men mine notater er forsvundet efter Matildes Konfirmation, så jeg linker til en glimrende hjemmeside, med masser af gode is opskrifter, Se mere her :
http://www.iselsker.dk/isopskrifter/sorbetopskrifter/68.html
1 comment