Søde brændte mandler

Hjemmelavet brændte mandler

Juleguf skal der til i december, ikke nødvendigvis sundt, men vi ved dog hvad der er kommet i slikken.

I dag kaster vi os over søde brændte mandler, du ved dem fra julemarkederne rundt om i landet, eller en variant 🙂

Opskriften er simpel, koster ikke alverden og det meste har du nok i din almindelige husholdning.

Ingredienser til de søde brændte mandler,

  1. 100 gr. mandler
  2. 100 gr. brun farin
  3. en lille teske kardemomme, eller kanel nu hvor det er jul
  4. 2 teskeer ægte kakao
  5. ½ dl. koldt vand

Så går vi igang…
Vi forvarmer ovnen på 160 grader, uden varmluft, og ligger vores mandler ind og giver dem ca. 10 minutter, det gør mandlerne sprøde. 

Lad dem ligge til afkøling bagefter.

Når de er ved at være kolde kommer du sukker,mandler,krydderi, kakao og vand i en sautepande , eller en gryde og får det til at koge.

Når indholdet bliver tykt og grødagtigt skruer du ned for varmen og lader det koge lidt mere til sukkermassen bliver glasagtig, bliv ved med at røre rundt i det med en træske.

Mit første forsøg gav ikke helt det forventede resultat, sukkeret var pludseligt løbet tør for vand/væske og blev til en gang sukker rasp, det smagte skønt men sad ikke godt fast på mandlerne.

Når mandlerne lykkedes, så fisker du dem alle op fra gryden/panden og ligger dem på et stykke bagepapir -til afkøling.

Pas på varmt sukker, det brænder sig fast i huden, så ingen børn i køkkenet uden en voksen !

På glas de kom…
Da alle de brændte mandler var afkølet og vi alle havde testet smagen nogle gange hældte vi dem på glas.
Vi bruger vores oliven glas til juleguffen, de passer fint i størrelsen og er fine med en hjemmelavet etiket og en sløjfe 😉

God fornøjelse med produktionen af jeres juleguf.
Har du en god opskrift du vil dele med os andre, så send den til mig på post@goerdetgodt.dk – Tak.

Hent vores færdige etiketter her som en PDF fil – Etiketter til mandlerne

Se billeder fra hele processen i køkkenet 

 

Total
0
Shares
2 comments
  1. Det ser kanon godt ud men det exemple du viser hvis det var det der “ikke helt lykkes” så skulle du bare have blevet ved med at varme men ved lavere temperatur på vores komfur er 6 passende så sukkeret ikke smælter på engang. Så er det bare and røre rundt til alt sukkeret er smæltet 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Previous Article
Sød kurv med plads til hygge, byg den selv

En fin skål/kurv i træ

Next Article

Kandiserede æbler

Related Posts