Arbejdsbord til kapsaven

DIY - Billigt arbejdsbord til værkstedet

Jeg har i alt for mange år ladet mig bremse af vintervejret når det gælder hjemmebyggerier, men det er slut nu med mit nye arbejdsbord i skuret, jeg har nemlig lavet et bord hvor saven kan stå perfekt -uden brug af mit stativ til kapsaven.

Nu håber vi bare ikke at det bliver en vinter som de sidste to år her på Bornholm, så er det nemlig lige meget med et bord til kapsaven, for så kommer jeg aldrig ud i skuret uden en Bulldozer 😉

Jeg har lavet et billigt bord i reglar og OSB plader (en mellemting mellem krydsfiner og spånplade).

Bordet er lavet sådan at min kapsav kan stå nede i et hul og planet på saven flugter med bordets overflade, så er der masser af aflastning for de emner jeg skal have skåret.

Hullet til saven i bordet giver også mulighed for at stille andre maskiner der, dog ikke med samme støtte til de emner jeg skal arbejde i, endnu !

Dybden i hullet svarer til savens plan og ned til bordplade, læg et vaterpas hen over planet og mål fra underkant af vaterpas til bordets bordplade.

Jeg har lavet rammen i billig reglar i 2″ * 4″ (45 * 95 mm.) og bordpladen i den lige så billige OSB plade. Bordets dybde svarer til en halv plade, 60 cm., og længden er 240 cm. Det giver mig med to halve plader lagt oven på hinanden et bord der er rigtig stærkt på en tykkelse af 30 mm.

Jeg har lavet en fals i den forreste reglar, og dem der er i enderne, 30 mm. dybe og 20 mm. brede. Køber du en plade der er tyndere eller tykkere end de 15 mm., så skal dybden i falsen selvfølgelig ændres tilsvarende.

Billeder fra projektet med ekstra beskrivelser kan ses her.

Total
3
Shares
2 comments
  1. Hej Lars
    Tak for den fine artikel, det var lige sådan et bord jeg manglede til værkstedet efter at have købt mig denne nye kapsav metabo ks216. Bordet passer helt perfekt dertil.
    Jeg glæder mig meget til at læse videre på din side og blive inspireret til endnu flere projekter.
    Mvh Karsten

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Previous Article
33 Gør Det Selv ideer fra Bosch

64 Gør det selv projekter fra Bosch

Next Article
DIY lav selv de høje paneler eller køkkenlågerne

Nyt legetøj - Arh, dejligt

Related Posts