Category Posts Navigation

Byg et afrikansk bistade

Posted by Lars S. Hansen

Byg et afrikansk bistade

At holde bier hjemme i haven kan kræve en masse udstyr, men så sandelig også en pung med masser af opstarts kapital i.

Martin, Lars og mig har regnet lidt på det at have honningstade i haven, hvad ville det mon koste, kunne vi tjene lidt på honningen, og på den måde tjene til udstyret osv.

Vi begyndte at sætte penge ind i banken et år før vi ville starte, men blev enige om at udsætte det en periode, og stoppede dermed projektet før det rigtigt var kommet igang.

Bistader a la primitiv…
Noget familie på Sjælland fortalte så om en ‘light’ udgave af bistader, ikke det helt store arbejde, og honningen skal presset i stedet for slynges osv., noget der tilsammen gør, at det måske er noget vi vil kaste os ud i istedet for konventionel honningdrift.

Kisser kaldte det Afrikanske bistader, og skulle være noget nær det oprindeligeste man kan komme honning produktionen 😉

Jeg ledte højt og lavt, man kunne ikke rigtig finde noget, indtil i dag!

Denne side er DIY’s gave til honning amatørerne, en komplet instruktion til den ‘lette’ udgave af honning produktionen, afrikansk bistade.

Vores ven i nøden, Food Plot Survival, viser fra A – Z hvordan du laver det hele, og der skal ikke bruge meget andet end reglar, stor plastik tønde, skruer og lidt lister, finde hele hans fotoguide på denne side,

http://www.instructables.com/id/55-Gallon-Top-Bar-Barrel-Bee-Hive/?ALLSTEPS

2 Comments

 • Hvordan føles får man så honningen ud

  • Uden at være den store expert ud i honningens verden, så mener jeg, at en del af min familie presser den, ala saftpresser.
   Det skulle vist give honningen mere smag.

   Prøv at søge efter honningpresse på nettet

   Mvh Lars

Leave a Reply

Note: All fields are required to fill in!

DET MED SMÅT

Alle gør det selv guides og DIY's på hjemmesiden, er udarbejdet enten af mig selv, eller andre GDS folk. Der er lagt rigtig mange timer i at udarbejde arbejdstegninger, billeder og tekster,

Jeg håber derfor, at det respekteres, at indhold fra goerdetgodt.dk ikke må videresælges, ej heller bruges som som betalt undervisningsmiddel uden min skriftlige samtykke.

Indhold må frit kopieres til eget brug.
Er du usikker på hvad du må, så skriv til mig på post@goerdetgodt.dk

Hilsen Lars S. Hansen

Videre til værktøjslinje