Insekthotel – byd insekterne velkommen indenfor

Byg selv et hus til havens insekter

Selv om at insekterne i haven kan være usædvanlig meget irreterende når de kredser rundt om hovedet eller spiser vores frugter i haven, så har de dog alligevel også deres ret til at være og færdes i vores haver, så hvorfor ikke byde dem velkommen indenfor i eget hus.

Et hus kun til insekterne
Jeg har en del rester træ tilbage efter at have sat ny beklædning på skuret, der var altid en bid i overskud på 25 cm., en reel bid træ som jeg syntes det var lidt ærgerligt at smide ud. 

Så i går da jeg havde ryddet op i skuret og igen stødte på stumperne der bagerst i skuret, så tænkte jeg at de da skulle have et liv som insekthus, et godt lille sted hvor de små venner kunne flytte ind.

En prototype bliver til
Det to mig ikke længe at få lavet en prototype at insekthuset, 5 stumper træ skåret i længde og smig på min Bosch kapsav, lidt lim og en stribe stifter fra trykluftpistolen og en halv time senere var huset klar til indbo.

Jeg brugte som nævnt lidt restetræ, stakitbrædder i trykimprægneret træ i målet 100 x 19 mm.  til 4,- meteren 🙂

Fru Hansen havde netop skåret alle de gamle stauder ned dagen før og lagt alle de visne afskæringer i traileren, så det var lige til at samle op og skære i længder.
Jeg valgte at skære det hele på kapsaven i længder på 10 cm., du skal dog passe godt på fingerne, de små stumper springer rundt og snerper lidt på fingerne.

Hvis det tog en halv time at lave huset fra start til slut, så tog det mindste lige så lang tid at lave indboet og lægge det i huset.

Jeg hængte insekthuset op i et kraftig ståltråd/bindetråd i et træ, og nuy skal insekthuset så forfines i looket og  masseproduceres så de små kryb er velkomne overalt i haven, i eget hus.

Hent en arbejdstegning til insekthuset som PDF
insekthotel – arbejdstegning til et hus til havens insekter 

Billeder fra byggeprocessen med insekthuset

 

Total
0
Shares
3 comments
  1. Hvis solitære bier skal have nytte af bihotellet, skal længden på rørene være mindst 15 cm

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Previous Article
Byg selv en bjælkekasse til dine synlige hanebånd

Bjælkekasser a la gammelt hus

Next Article

Hmm, den her idé lugter lidt af en aprilsnar

Related Posts