Ny bund i traileren

Vores trailer bliver hovedsageligt benyttet til haveaffald, det betyder desværre at der ofte står vand eller fugtigt affald i traileren hvilket igen betyder at nedbrydningen af bunden nok sker lidt før normalt. Men det er der heldigvis råd for.

Vi henter en støbekrydsfinér på byggemarkedet
En tur på byggemarkedet med traileren uden bund og en plade rigere går vi igang med at skifte bunden i traileren.

Jeg valgte at benytte en 12 mm. støbekrydsfinér, den koster ca. 300,-, nogle kraftige pop-nitter og en tang for dem, og så en stribe pladebolte med låse møtrikker.
Alle enheder er naturligvis afhængig af den trailer du er indehaver af.

Ud med bunden
Bunden i min trailer var nem at flå ud, den var stort set delt i to stykker og kunne derfor rives let ud af trailer rammen.

Efter bunden er afmonteret sidder her en del pladebolte som også skal væk, mine bolte var rustet godt sammen og måtte skæres over med en vinkelsliber, husk sikkerhedsudstyr !

Frem med saven
Efter at have renset bunden for snavs og rustne bolte måler vi bunden indvendig i traileren, hvis målet er 150 x 200 cm., så trækker jeg 2 cm. fra på begge mål.
Det vil sige at jeg skærer bunden på målet 148 x 198 cm., så skulle der være chance for at kunne få pladen ned i rammen, troede jeg ….

Det viste sig, at det var umuligt at få pladen ned i et stykke på min trailer, med mindre jeg afmonterede de to hjørnestykker traileren var udstyret med, der hvor traileren kan åbnes, så det måtte jeg så gøre.
Hjørnestykkerne er sat sammen med nogle store popnitter og skal bores ud med et metalbor, find et bor der er lige så stor som selve popnitte hovedet, ca. 8 mm. 

Så kunne bunden komme i
Bunden er skåret, hjørnerne er afmonteret og bunden skal i -men …..

Det viste sig at de to vanger der støder til bagsiden af traileren var for høje, og jeg kunne derfor ikke få bundladen helt ned at ligge på de yderste vanger, men de kunne heldigvis rettes til, løsnede et par bolte, satte en skruetvinge på og fik tvunget det hele på plads, og så kunne bundpladen komme ned i trailer rammen.

Nu var bunden endelig kommet på plads og den skal nu gøres godt fast igen, alle de steder der har siddet en pladebolt får nu en nu af slagsen igen, jeg satte 6 mm. pladebolte i og møtrikken blev udskiftet med en låsemøtrik.
De to bagstolper blev monteret igen med nye kraftige popnitter.

Flere steder var det lidt svært at få presset pladen ned til bundrammen, så måtte jeg ty til hjælp, enten satte jeg en skruetvinge på hvor det kunne lade sig gøre, eller også måtte Fru Hansen op og stå i traileren så jeg lige kunne få bolten igennem og sat en møtrik på, herefter kunne jeg sagtens trække det hele sammen.

Beskyt den nye bund
Inden jeg fik sat bunden helt i trailer rammen smurte jeg alle kanter med træbeskyttelse, og efter bunden var i borede jeg et par huller så det vand der nu ville komme i traileren kunne løbe af igen.

Vi har nu fået en ‘ny traileren’ igen for en brøkdel af hvad en ny trailer ville have kostet.
Er det ikke dejligt at gøre det selv 🙂

Billeder fra processen,

 

Total
6
Shares
5 comments
 1. Tak for den fine tutorial, har renoveret en trailer med gamle gulvbrædder, det fungerede fint, er ved at renovere en mere der genbruger jeg spaltgulve fra en grisestald til en trailer til transport og opbevaring af planter med drivhus over 😉

 2. Fulgte ovennævnte “opskrift”. Ofrede endda et par hundrede ekstra for en lakeret “vognbundsplade”, og efter en del timers arbejde stod traileren så smuk som ny.
  Desværre her et par måneder efter er de nye plader allerede begyndt at krakelere!
  HUSK! Der skal kantforsegles med en dertil beregnet lak!! Imprægnering er IKKE nok!!!

  1. Hej Mogens, tak for dit råd.
   Jeg har ikke gjort andet end at smøre lidt træolie på mine kanter, og jeg er så heldig at det stadigvæk ser fint ud.
   Min trailer står altid lidt skævt, så evt. regnvand kan løbe fra, måske det har været min redning indtil videre.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Previous Article
Byg en holder til kaninens drikkedunk

Drikkedunk - holder til kaninen

Next Article

DIY efterisolering

Related Posts