Category Posts Navigation

Vindue i skuret

Posted by Lars S. Hansen

Vindue i skuret

Før vinteren fik jeg købt to pæne brugte bondehusvinduer, det ene skulle i mit skur / værksted, og det andet skal senere bruges i et redskabsskur nede bag i haven.
Meningen var nok også at vinduet skulle have været i inden vinteren slog til, men som så meget andet, så kom vinteren igen i år bag på mig.

Men i dag har det været den flotteste dag i år indtil videre, og den skulle bruges til at sætte vinduet i skuret så jeg får lidt lys ind.

Efter montering af vinduet kunne jeg vælge at fuge rundt om det med hvid fugemasse, men jeg valgte den lidt mere svenske udgave med udvendige indfatninger a la Sverige 🙂

Fire trykimprægneret brædder blev fundet frem på værkstedet og der blev målt rundt om vinduet.

Vandnæse eller dryptud?
Vandnæsen under vinduet skal sørge for at der ikke kommer vand ind under vinduet, samt sørge for at beskytte bræddernes endetræ under vandnæsen.
Vandnæsen skæres i vinkel så den har en hældning hvor vandet glider af uden problemer.

En tommelfingerregel er at skære en vinkel på 1:5, brættets tykkelse delt med fem, tallet bruges nu til at måle op på bagsiden af brættet og så strege ned til bunden af forsiden (Se eks. på billede længere nede), man kan også bare sige at graden er 15 grader, det plejer at være der omkring.

Toppen og siderne
Topstykket over vinduet skærer jeg lidt pænt ud, jeg tager længden på vinduet, ligger sidestykkernes bredde til samt de 45 graders snit på 3 cm., så regnestykket er 98 + 7 + 7 + 3 + 3 =  118 cm.

3 cm. inde tegner og skærer jeg et snit på 45 grader og det er her at placerer sidestykkerne. 

Mine mål behøver ikke være magen til det du skal bruge, så find dine egne mål før du skærer din indfatning til.

Alle stykkerne er 7 cm. brede x højde og længde efter behov.
Jeg lader stykkerne gå 1 cm. ind over vinduets karm.

Billeder fra arbejdet.

1 Comment

Leave a Reply

Note: All fields are required to fill in!

DET MED SMÅT

Alle gør det selv guides og DIY's på hjemmesiden, er udarbejdet enten af mig selv, eller andre GDS folk. Der er lagt rigtig mange timer i at udarbejde arbejdstegninger, billeder og tekster,

Jeg håber derfor, at det respekteres, at indhold fra goerdetgodt.dk ikke må videresælges, ej heller bruges som som betalt undervisningsmiddel uden min skriftlige samtykke.

Indhold må frit kopieres til eget brug.
Er du usikker på hvad du må, så skriv til mig på post@goerdetgodt.dk

Hilsen Lars S. Hansen

Videre til værktøjslinje