Category Posts Navigation

Om Gør Det Godt – Selv

Posted by Lars S. Hansen

Om Gør Det Godt – Selv

Tak fordi du kigger forbi min lille hygge hjemmeside Gør Det Godt -Selv.

Siden byder på masser af gratis indhold, så hvis du har lyst til at støtte os, så kan du gøre det via PayPal

Hjemmesiden er bygget op omkring alle de små byggeprojekter der bliver til i i vores lille hjem på Bornholm. Noget af det er bare et godt link, en god opskrift og andre større projekter. Fælles for det hele er lysten til at prøve at lave tingene selv.

Velkommen indenfor 🙂

13 Comments

 • Hej Lars
  I mange år har jeg været flittig men irriteret bruger af tapetser bukke, og byggemarkedets bukke med stålben. Begge er ret skrøbelige, og sidste år da jeg lavede nyt stakit kolapsede der et sæt med en god stak brædder på. Her i foråret forsøgte jeg derfor at finde en model til en god buk. Efter nogen søgen fandt jeg dine fine bukke med tegninger og byggevejledning. De så solide ud, og tankerne om vinkler og mål har du gjort for mig.

  Jeg gik derfor for et par måneder siden igang med at lave et par stykker. Det tog vist 3-4 timer at lave dem, jeg er jo armatør, men resultatet blev godt i første forsøg takket være din video og tegninger.

  Nu to måneder senere har jeg brugt dem mange gange og de er en uundværlig hjælp når der skal laves noget i garagen. Køjesenge til sommerhuset, bænke, diverse rep. arbejder og meget mere er de blevet brugt til.

  Men idag blev jeg træt af at jeg kun havde to, så jeg brugte eftermiddagen på at lave 4 mere på 60 cm som fralægningsbukke. De er fremstillet i trykimprægneret træ, så de kan tåle at stå ude med træ på. Nu er jeg så en lykkelig ejer af seks af dine bukke. Tak for hjælp og instruktion.

  • Hej Sune
   Det var godt at høre fra en der rent faktisk har bygget arbejdsbukkene 🙂
   Godt du kunne bruge vejledningen 🙂

   Hilsen Lars

 • Hej.. Faldt lige over din hjemmeside. Sikke en masse gode ideer og tricks.. Har et spørgsmål vedr et fyrretræsbord. Det er Hvidt men har nu slebet al maling af selve bordpladen. Vil meget gerne have det mørkt. Ville jeg kunne putte træbejdes på, og så male det Hvidt , som så skal slibes på kanter, så det få et rustikt og slidt look. Til sidst vil jeg så give det mat lak.. Er det en god fremgangsmåde eller har du andre forslag.
  Kan jeg male ovenpå bejdsen..??
  På forhånd tak.. Mariann

  • Hej Marianne, tak for roserne 🙂

   Jeg er ikke ekspert ud i malingens kunst, så mit råd vil være, at søge på nettet efter Annie Sloan Chalk Paint, både på Youtube og andet.
   Her på Bornholm, har vi et lille hyggefirma der afholder kurser i maling af møbler, http://fratida.dk/index.php?page=toj, måske de kan hjælpe dig med køb af den rette maling, og selvfølgelig tips og tricks 🙂

   God fornæjelse
   Hilsen Lars

 • Har du prøvet trædrejeren i Allinge,,,han har haft kurser i drejning, da han boede i Jylland..

  • Hej Rita, har besøgt Kjeld da jeg lige havde købt min lille drejebænk, utroligt hjælpsom mand 🙂

 • Hvor på Bornholm holder I til?
  Jeg er meget hooked på at bygge en frugtpresser som den i har bygget.
  Er det muligt at komme et hurtigt smut forbi en dag?
  Vh
  Jacob Dam

 • Fed side ! Har du mon en rigtig god ide til at hjælpe os. Vi har flere harer dagligt på besøg og vil gerne lave en bolig til dem ala insektbo/pindsvinebolig.

  • Hej Inger, tak for roserne 🙂

   Vi har haft vores kaniner rendende løst rundt i haven, og det de holdt mest af, var af sidde under vores træterrasse, som var hævet lidt op over terræn, så måske i bare skal igang med at bygge en fin terrasse i haven 😉
   Jeg tror ikke i kan få dem til at bo i et ‘Hus’, de vil kunne gemme sig, og løbe væk når de er bange for noget.

   Pøj pøj med byggeriet
   Venlig Hilsen Lars Hansen

 • Hej Lars

  Jeg vil også takke dig for de mange inspirerende GDS-artikler på din hjemmeside.

  Jeg har også en forespørgsel: Har du en idé til et hjemmelavet redskabsophæng som ikke kun er til redskaber med håndtag for enden af skaftet. Gerne en hjemmelavet erstatning for sådan nogle som disse: http://www.harald-nyborg.dk/p8910/redskabsophaeng-5-stk

  Med venlig hilsen
  Anders

  • Hej Anders, tak for roserne 🙂

   Jeg har planer om, at lave noget lignende denne løsning, på et tidspunkt 🙂
   Den skulle gerne virke med alle vores mange forskellige haveredskaber

   Holder til haveredskaber i haven

   Hilsen Lars

 • Hej Lars..

  Faldt over din hjemmeside… Feeeeed side, masser af gode brugbare tricks…. altid hyggeligt at læse for os GDS folk 🙂

  FEDT at det er lidt af hvert, og ikke KUN nødvendigvis træarbejde 🙂

  Keep up the good work

  • Hej Lars, tak for de rosende ord, skulle du have lyst til at bidrage med noget, så siger du bare til, stort eller småt 🙂

Leave a Reply

Note: All fields are required to fill in!

DET MED SMÅT

Alle gør det selv guides og DIY's på hjemmesiden, er udarbejdet enten af mig selv, eller andre GDS folk. Der er lagt rigtig mange timer i at udarbejde arbejdstegninger, billeder og tekster,

Jeg håber derfor, at det respekteres, at indhold fra goerdetgodt.dk ikke må videresælges, ej heller bruges som som betalt undervisningsmiddel uden min skriftlige samtykke.

Indhold må frit kopieres til eget brug.
Er du usikker på hvad du må, så skriv til mig på post@goerdetgodt.dk

Hilsen Lars S. Hansen

Videre til værktøjslinje