Category Posts Navigation

Lav selv dine egne rundstokke i ædelt træ

Posted by Lars S. Hansen

Lav selv dine egne rundstokke i ædelt træ

Når jeg laver forskelligt møblement, eller interiør, så er det ofte i Eg, og kiler, dyvler og andet som enten er skjult, eller synligt, foretrækker jeg også er udført i Eg.

Så med mere eller mindre heldige forsøg, med egen fremstilling af rundstokke, på egne fremstillede Dowel makers / dyvel tilvirkere, så besluttede jeg mig til at prøve at købe en Veritas Dowel maker hjem fra en onlinebutik, jeg bruger mest 10mm. rundstokke, så det blev sådan en model der blev bestilt.

En lille uges tid efter, ankommer min Veritas Dowel Maker, så nu skulle der eksperimenteres med rundstok fremstillinger.

Til min model, laver man alle de små rester træ om til lister på 11 x 11 mm., og lige så lange som man kan.

Så skal ‘blyantspidseren monteres, og listen i skruemaskinen, og så går det eller hurtigt skal jeg hilse at sige!

Se her, i videoen, hvordan det hele virker 🙂

2 Comments

 • Tak for inspirationen. Har du viden om hvordan jeg kan komme om ved at fremstille store emner op til 70 ø, fra firkant. Det er for meget for mig at købe en desideret rundstokfræser, medmindre jeg kan finde en brugt. Mit arbejdsområde for udstyret er ø 33 – ø 70 mm, hårdttræ. Jeg laver de mindre rundstokke selv, men på en lidt anden måde end det du viser. På forhånd tak. .

  • Hej Flemming
   Jeg laver både store og små rundstokke, de store bliver lavet i rektangulært træ, så alt kan lade sig gøre 🙂
   Jeg har bygget en maskine a la denne her, bare i træ udgave.

   Cylinder Mill

   Hans udgave, som kan købes er bare så meget lækrere, der køber du de stumper som samler systemet, dvs. alt undtagen skinnerne i bunden.
   Her vil du kunne bygge det over nogle 40×40 skinner til en CNC maskine, som al a dem her, men nok i 40×40, det er mere stabilt
   LINEÆR RAIL

   Jeg har planer om,at lave egne Ask master i 3 meters længde til vores middelaldertelt 🙂

   God fornøjelse
   Lars

Leave a Reply

Note: All fields are required to fill in!

DET MED SMÅT

Alle gør det selv guides og DIY's på hjemmesiden, er udarbejdet enten af mig selv, eller andre GDS folk. Der er lagt rigtig mange timer i at udarbejde arbejdstegninger, billeder og tekster,

Jeg håber derfor, at det respekteres, at indhold fra goerdetgodt.dk ikke må videresælges, ej heller bruges som som betalt undervisningsmiddel uden min skriftlige samtykke.

Indhold må frit kopieres til eget brug.
Er du usikker på hvad du må, så skriv til mig på post@goerdetgodt.dk

Hilsen Lars S. Hansen

Videre til værktøjslinje