September er æbletid, og når vi ikke kan nå at presse det til saft, så bliver vi nødt til at bruge æblerne på anden vis 🙂
Og i dag, så fik vi eksperimentet lidt med en gang æbleis, æble sorbet, er resultatet er så godt, at ismaskinen står og snurrer derude i køkkenet igen, der er kogt og mikset til 4 liter is mere.
Det fede ved at lave din egen æblesorbet, er, at der ikke skal mange ingredienser til.
4 friske æbler, ikke for søde
3 dl. hjemmepresset æblejuice, eller købt 🙂
1 citron
80 gram sukker
100 gram glukose sukker, spraytørret
½ bæger pasteuriseret æggehvide
Skræl æblerne, og skær kernehuset og evt. brune pletter fra
Snit æblerne til små tern i en gryde
Sæt gryden med æblerne over et kogeblus, og hæld 1 dl. æblesaft over, sukker og glukose
Lad det hele stå og små koge/ simre i ca. 20 minutter, eller til æblerne er bløde
Find en stavblender frem, og blend hele gøjemøget i gryden, til det hele er en lind grød
Hæld resten af æblesaften over i gryden, og tilsæt saften fra citronen, hæld lidt i ad gangen, så finder du den rette smag til din is, ikke for sur, og ikke for sød
Stil saften på køl i nogle timer
Så skal saften i ismaskinen
Når du fornemmer, at der er omkring ti minutter tilbage før ismassen er klar, så kommer du et halvt bæger æggehvide i isen, og rører det hele godt rundt
Så starter du ismaskinen igen, og kører isen færdig
Når æble sorbeten er klar, så kan du hælde den i bøtter, eller is nogle is silikoneforme, så kan du lave dine egne Æble sorbet ispinde i magnum størrelser 🙂
Tilbage er der vist bare at sige, Bon appetit 🙂
Er du mere til visuelle opskrifter, så ligger opskriften her som en video:
[youtube]8PdKefUXYBw[/youtube]
1 comment