Category Posts Navigation

Hjemmelavet chokolade karamel

Posted by Lars S. Hansen

Hjemmelavet chokolade karamel

Vi har lavet masser af karameller herhjemme, og nogle gange skal der en lidt anden smag i, så ikke det hele smager af lakrids.

Dagens forsøg blev med 85% mørk chokolade, jeg ville prøve at se, om ikke det var muligt at ramme smagen på den dejlige Malaco chokolade karamelstang.

Og jeg må sige, det lykkedes over alt forventning, smagen sad lige i øjet 😉

Til at lave karamellerne benytter vi grundopskriften jeg har brugt i artiklen med salmiak lakrids karamellerne.

Hjemmelavede karameller, med chokolade

Hjemmelavede karameller, med chokolade

Udover sukker, glykose, fløde og smør, så skal vi bruge en plade mørk chokolade af dit favoritmærke, jeg valgte Lindt Excellence 85% Cocoa Bar til en 20,- seddel.
Der blev dog kun brugt en halv plade, og måske havde 45 gram også været nok, det må dit chokolade-gen afgøre når du står med chokoladen i hånden 🙂

Den hurtige måde…

 • Bland først alle de tørre ting i gryden, sukker og glykose, hæld så fløden og smøret i.
 • Varm op til det koger med store bobler, og skru så ned til det koger med små bobler.
 • Lad det stå der i et stykke tid, ca. 15 minutter til det når 125 grader, mål med et sukker-termometer eller dit Weber Grill termometer, jeg testede vores i dag, og de viser de samme grader hele vejen 🙂
 • Hæld så massen over i en form på ca. 18 x 25 cm., eller mindre, det giver bare tykkere karameller, formen er foret med et stykke bagepapir smurt med smør.
 • Lad det tørre på et køligt sted, ikke i køleskabet. Der går alt mellem 1 time til 5 timer før karamellerne kan skæres ud.

Skær så karamellerne ud i den størrelse du ønsker og pak dem ind i karamelpapir, eller smid dem ned i en frysepose fyldt med cacaopulver, ryst posen godt så alle karameller bliver overtrukket med cacao’en og ikke klistrer sammen.

God fornøjelse, se billeder fra produktionen med salmiak lakriderne her

 

2 Comments

 • Det ser RIGTIG godt ud! Er vild med Malaco chokolade karamelstænger! Jeg kan se at du bruger glukosepulver. Har du prøvet at lave karameller med flydende glukose? Hvis ja, blev de da lige så gode som med glukosepulveret?

  • Hej Terese

   I de første forsøg i vores karamel-eventyr, brugte vi flydende glykose, så jeg skal ikke kunne sige, om de blev lige så gode som dem med pulver, da det hele foregik i ‘forsøgsmode’
   Men prismæssigt er pulveret væsentlig billigere, og mere anvendeligt til både Sorbet og Bolsjer🙂

   God fornøjelse med karamelproduktionen

   Med venlig hilsen Lars

Leave a Reply

Note: All fields are required to fill in!

DET MED SMÅT

Alle gør det selv guides og DIY's på hjemmesiden, er udarbejdet enten af mig selv, eller andre GDS folk. Der er lagt rigtig mange timer i at udarbejde arbejdstegninger, billeder og tekster,

Jeg håber derfor, at det respekteres, at indhold fra goerdetgodt.dk ikke må videresælges, ej heller bruges som som betalt undervisningsmiddel uden min skriftlige samtykke.

Indhold må frit kopieres til eget brug.
Er du usikker på hvad du må, så skriv til mig på post@goerdetgodt.dk

Hilsen Lars S. Hansen

Videre til værktøjslinje