24. December – Flot hylde til tøsernes hårdutter mm.

Byg selv en hylde til tøsernes mange hår-elastikker

Hvis man som jeg er den eneste mand i huset her hjemme, og i øvrigt ikke har det store behov for elastik i håret, så kan man godt blive lidt ked af alle de hårting der bor rundt om i huset, eller den ballade her er om morgenen når en af tøserne ikke lige kan finde den eneste rigtige elastik til i dag.

Derfor er der nu ‘opfundet’ en hylde af den dekorative slags, med mulighed for at hold e orden i alle deres hår-elastikker mm. 🙂

Lidt træ, 7 glas skuffer til gryn og noget maling
Til dagens store opgave som giver mulighed for lidt fordybelse på sådan en julemorgen, skal vi bruge lidt træ mm., jeg har benyttet det træ der nu har været i nærheden, og i dette tilfælde var det hovedsageligt MDF træplader.

Jeg har også været på jagt efter nogle af de store glas skuffer vi havde i vores forældres køkkener med gryn i, nogle mennesker tror skufferne er deres vægt værd i guld, så lad være med at handle med den første du snakker med, tjek lige den blå avis, gul & gratis eller det lokale loppemarked/’antik’ butik.

Skufferne kan vist også købes i plastudgaver, men de er stort set lige så dyre som originalerne !

Husk at skufferne bestemmer målene på din hylde, så din hylde kan afvige fra målene på arbejdstegningen!
Alle skuffer har tre mm. luft i sider og top.

En skuffe fuldt af mål
Da jeg havde fået fat på skufferne, 10 stk. for 400,-, fik jeg lidt mål at arbejde med. Skufferne gav målene på resten af hylden, de bestemte hullerne til skufferne som så igen gav mig en længde på toppladen osv.

Bordpladen har jeg fræset med en pæn lille almuekant hele vejen rundt, det er fræset med et ‘Kvartstaf profiljern’, de plejer at ligge med som standard i de billige fræsejerns sortimentkasser.
Arbejdstegningen viser det fræsejern jeg har brugt.

Under hylden er der monteret 3 – 4 tre-kroge, af den maritime slags til loftophængning, så kan Nikolines jakker mm. hænge der.
Inde bag krogene er der sat en rundstok som pænt tager imod tørklæder mm.

Det hele er samlet med lim og skruer i passende størrelser, skruehuller er spartlet og slebet, spartlet og slebet og og og …

Til sidst har jeg grundet og malet det hele med en korthåret rulle.

[alert style=”1″]Et lille tip – når siderne på en MDF plade skal males og for at få den glat i afskæringssiden, så grunder jeg enderne med en pensel eller rulle, derefter kører jeg lige fingeren over hurtigt for at få enderne glatte, det kan jeg gøre et par gange -så plejer det at blive rigtig flot.[/alert]

Arbejdstegningen viser mere udførligt hvordan jeg har skåret mine stumper ud, samlet dem og målene osv. – Byg en flot hylde til tøsernes hårpynt – hent arbejdstegning her

Jeg har også lagt en stribe billeder op som alle giver en lille idé om hvordan hylden er bygget, se billederne her 

 

Total
10
Shares
3 comments
Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Previous Article
Hjemmelavede chokoladekarameller

Hjemmelavet chokolade karamel

Next Article
Vægophængt Ipod & Tablet

Ophæng til Ipad & Tablet i egetræ

Related Posts