Så kom vi til citronisen, og jeg havde måske nok forventet, at den var mere sur end den rent faktisk var, det er nok den sorbet der smager bedst, indtil videre 🙂
Grund opskriften til sorbet sukkersirup er denne,
- 3 dl. vand
- 2,5 dl. sukker
- Bland sukker og vand, og kog det op, lad det små-koge i 10 minutters tid
- Køl det ned og kom det på en flaske, stil det i køleskabet til det er helt koldt
Du kan godt lave sukker sirup til flere omgange is, på en gang, det kan godt holde sig i køleskabet i et stykke tid.
Til Citron sorbet skal du bruge dette,
- 6 økologiske citroner
- revet skræl af den ene citron
- ½ liter sukker sirup
- 1½ past. æggehvide
- Lidt flormelis, en skefuld
Pres saften ud af citronerne, riv skrællen af den ene citron, hæld det sammen med sukker siruppen
Hæld saften op i ismaskinen og lad den køre i 20 minutter
Pisk æggehviden sammen med flormelissen, når de 20 minutter er gået, mikser du saft og æggehvide sammen, og hælder det op i ismaskinen igen, lad det stå i 20 minutter mere.
Når isen er klar, ser den sådan lidt bobbel agtig ud, hæld den på en bøtte og læg den i fryseren.
Opskriften giver ca. 1 liter is
God fornøjelse, har du en opskrift du vil dele, så skriv til os, tak
Den opskrift skal afprøves 🙂
Du skriver 2,5 sukker. Er det kg?
Hej Helle, det er til sirup’en, der skulle stå 2,5 dl. sukker, næsten 50% / 50% sukker og vand