Category Posts Navigation

lav dine egne chokoladeskåle til desserten

Posted by Lars S. Hansen

lav dine egne chokoladeskåle til desserten

Vi spiser sammen med nogen af vores gode venner en gang om måneden, og dem der kommer på besøg, står for aftens dessert.
Denne gang var det os der skulle komme med desserten.

Nikoline og mig besatte køkkenet fra morgenstunden for at kaste os ud i dessert-kunsten som denne gang skulle være en isdessert -hjemmelavet naturligvis, serveret i chokoladeskåle som også er hjemmelavet 😉

Vores ismaskine kom igang og fik produceret 2 liter is, jordbæris og mynteis.

Skål i køkkenet
Isen skulle serveres lidt festligt, så vi lavede en skål i chokolade, mørk chokolade med hakkede mandler i, Magnum Mandel a la Jordbær/mynte is.

Til at lave skålene havde vi indkøbt lidt forskelligt,

  • 100 gr. mørk og 100 gr. lys smelte-chokolade
  • Mandler
  • Vandballoner

Der blev i alt lavet 20 skåle

Fra en blok til flydende chokolade
Vi tændte op i komfuret og fik arrangeret et vandbad til chokoladen som skulle smeltes.

Husk at smelte chokoladen på den rette måde, eller bliver overfladen på chokoladen ikke så pæn, se hvordan her,
Smelt chokoladen på den rette måde

Mens chokoladen smeltede pustede vi de små og seje vandballoner op til den størrelse vi ønskede skålene skulle have, der skulle være plads til ca. 2 iskugler.

Alle vandballonerne blev skyllet før brug, vi kunne jo ikke have at chokoladeskålene smagte af gummi!
Husk at alle ballonerne skal være helt tørre før brug, vand og flydende chokolade er ikke den bedste cocktail.

Den rette temperatur….
Når du dypper ballonerne i den smeltede chokolade, så vent lige til temperaturen er nede på ca. 30 grader, jeg kunne ikke vente, og resultatet var en ballon med smeltet chokolade der sprang, og med efterfølgende rengøring i området omkring os!

Dyp ballonen ned i chokoladen i den højde du ønsker skålen skal være.

Når du har dyppet ballonerne i chokoladen lader du lige chokoladen dryppe af og stiller dem på et fad med bagepapir i bunden, stil alle skålene ind i køleskabet og lad dem stå der i 5 – 10 minutter.

 

Når de kommer ud igen kan du tjekke om bunden er tyk nok ved at tjekke om ballonens farve lyser gennem bunden, gør den det, så giv skålene en tur mere og sæt dem i køleskabet igen i 5 – 10 minutter.

Vi dyppede vores skåle to gange og gik så videre til næste step, at få ballonen ud af skålen.

Et forsigtigt klip og gummiet skal ud
Klip et lille hul i ballonen så luften fiser ud, og træk forsigtigt resten af ballonen ud af skålen, et godt tip er at holde chokoladeskålene i et stykke køkkenrulle så de ikke begynder at smelte under udtrækningen af ballonen.

Nogle af ballonerne var nemme at få ud, og andre næsten umulige.

Ind i kulden igen
Efter at alle vores balloner var blevet trukket fri af chokoladeskålene kom de alle i køleskabet igen, og blev først taget ud når de skulle bruges til isen.

Om de smagte godt?
De gjorde de, alle chokoladeskålene blev spist, både dem der ikke kom is i, og alle dem med is.

Vi har taget lidt billeder under hele processen, se dem her 

1 Comment

  • […] slik, karameller, bolsjer i alle afskygninger, is – som fløde, Yoghurt eller Sorbet, chokolader osv., men vingummi og lakrids er ikke afprøvet endnu. Så weekenden stod på en test af […]

Leave a Reply

Note: All fields are required to fill in!

DET MED SMÅT

Alle gør det selv guides og DIY's på hjemmesiden, er udarbejdet enten af mig selv, eller andre GDS folk. Der er lagt rigtig mange timer i at udarbejde arbejdstegninger, billeder og tekster,

Jeg håber derfor, at det respekteres, at indhold fra goerdetgodt.dk ikke må videresælges, ej heller bruges som som betalt undervisningsmiddel uden min skriftlige samtykke.

Indhold må frit kopieres til eget brug.
Er du usikker på hvad du må, så skriv til mig på post@goerdetgodt.dk

Hilsen Lars S. Hansen

Videre til værktøjslinje