Hjemmelavede ispinde

Hjemmelavede ispinde af den friske frugt

Efter mit forsøg ud i kunsten at lave lakridskarameller, frugtkarameller, sorbet og flødeis er turen nået til de lækre sodavandsis.

Da jeg var knægt lavede vi altid saftevands-is, de var gode et stykke tid indtil alt saftsmag var suget ud af dem og de kun smagte af vand, isterning-is !
Så jeg satte mig for at eksperimentere lidt med is i formen med en pind for enden.

Der blev indkøbt lidt frisk frugt, ananas, jordbær og solbær samt appelsinjuice, solbærsaft og Yoghurt Naturel til næste forsøg.

Frem med udstyret
Blender i stor og lille udgave blev fundet frem
‘Støbeformene’ til isene, det giver nogle større is hvis man bruger engangskrus og indkøbte træispinde istedet for de indkøbte isforme
Skærebræt og kniv til at skrælle ananas’en med

Det tager ikke mange minutter at skrælle hele ananasen, blende den og hælde den i isformene.
Hæld kun isformene halvt op og stil dem i fryseren i en time eller to, tag dem så op og fyld efter med den blendet ananas tilsat solbærsaft -ufortyndet.

Sæt så det hele i fryseren igen, og nyd isene når de er blevet hårde nok, og så selvfølgelig i solskinsvejr 😉

God fornøjelse med is-spiseriet

Billeder fra processen, 

Total
0
Shares
Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Previous Article
Regnvandsopsamling i haven, faskine med sten i en træramme

Regnvandsopsamling i haven - og tørre fødder

Next Article
diy,espalier, vilde buske

Espalier til den vilde busk

Related Posts