Efter mit forsøg ud i kunsten at lave lakridskarameller, frugtkarameller, sorbet og flødeis er turen nået til de lækre sodavandsis.
Da jeg var knægt lavede vi altid saftevands-is, de var gode et stykke tid indtil alt saftsmag var suget ud af dem og de kun smagte af vand, isterning-is !
Så jeg satte mig for at eksperimentere lidt med is i formen med en pind for enden.
Der blev indkøbt lidt frisk frugt, ananas, jordbær og solbær samt appelsinjuice, solbærsaft og Yoghurt Naturel til næste forsøg.
Frem med udstyret
Blender i stor og lille udgave blev fundet frem
‘Støbeformene’ til isene, det giver nogle større is hvis man bruger engangskrus og indkøbte træispinde istedet for de indkøbte isforme
Skærebræt og kniv til at skrælle ananas’en med
Det tager ikke mange minutter at skrælle hele ananasen, blende den og hælde den i isformene.
Hæld kun isformene halvt op og stil dem i fryseren i en time eller to, tag dem så op og fyld efter med den blendet ananas tilsat solbærsaft -ufortyndet.
Sæt så det hele i fryseren igen, og nyd isene når de er blevet hårde nok, og så selvfølgelig i solskinsvejr 😉
God fornøjelse med is-spiseriet
Billeder fra processen,