I rækken af mine hjemmelavede is er vi i dag nået til Sorbet udgaven, med smagen af Jordbær.
At lave sorbet er noget nemmere end flødeisen, her skal man ikke bruge så mange ting, og så er den også billigere at lave.
Vi skal have fat i noget vand, sukker, friske jordbær, en halv citron, et halv bæger æggehvide og eventuelt lidt flormelis.
Start med at lave lidt sukkervand, 3 dl. vand og 200 gr. sukker, eller mindre hvis du ikke er til meget sødt is. Kog lagen op og lad den simre i ca. 10 minutters tid, og sæt det på køl natten over.
Ordn nu dine jordbær, skold dem så vi ikke får ondt i maven og pil stilken af dem.
Op i blenderen med jordbærrene, det kolde sukkervand og saften fra den halve citron, er det ikke sødt nok, kan du spæde lidt op med lidt flormelis.
Giv blandingen en tur, og pisk den halve æggehvide imens.
Miks æggehvide og jordbær puré sammen i en skål, vend det forsigtigt med en ske.
Så er det bare op i is maskinen i ca. 45 min. og så lige i fryseren for at fryse ordentlig ind.
Videoen indeholder hele opskriften 🙂
God fornøjelse med ismejeriet.