Noget af det vi har mest af herhjemme i vores nyttehave / frugthave, så må det være solbær og ribs, og vi kan ikke lave syltetøj af det hele, eller Gelé.
Så i dag fik vi lavet et par liter ribs sorbet, og jeg skal med det samme sige, at der skal hentes flere bær i fryseren, men den næste portion bliver nok ribs flødeis 🙂
Men tilbage til dagens ribs sorbet!
Til sorbet’en har vi brugt dette:
- 500 gr. ribs
- 3,5 dl. vand
- 120 gr. rørsukker, eller alm. sukker
- 1 dl. glukosesukker, spraytørret
- ½ æggehvide, pasteuriseret
- is-maskine, eller god tid til at røre i isen en gang i timen
Ribsene gøres klare, ingen snavs 🙂
Så skal de blendes til en gang frugtgrød
Imens sættes vand, sukker og glukosesukker igang på komfuret, sæt vandet til at koge stille op, og tilsat sukker og glukose, lad det varme til sukker og vand bliver sirupsagtig
Når sukker sirupen er klar, evt. kølet af, så tilsætter du din ribsgrød gennem en finmasket si, normalt kan jeg godt lide frugt i min sorbet is, men ribs og hindbærkerner, de lander altid mellem tænderne!
Så si det faste fra ribsene, og lad saften komme gennem sien, hjælp det gerne på vej, ellers tager det noget tid 😉
Så sætter du blandingen i køleskabet, og lader det stå til blandingen er kold
Så smider du den kolde masse i ismaskinen, lader den køre til der er omkring 10 min. tilbage af indfrysningen, her stopper du maskinen og tilsætter et ½ bæger æggehvide, ikke pisket op, bare flydende, og kører så de sidste ti minutter.
Så er isen klar til fryseren 🙂
Jeg fyldte 8 silikoneforme med ismassen, og lagde resten i en boks, til fryseren.
Så i morgen har vi de lækreste frugt sorbet is, på pind, hver is har en størrelse på en Magnum-is, ca, 90 gr.
Skønt 🙂
Her er alle billederne fra processen med den hjemmelavede sorbet is
Hvor har du købt isfomernde? 🙂
Hej Freja, jeg har handlet hos http://www.minsøsterskage.dk, men deres side er nede lige nu.
Men prøv at søge efter Silikone isform på google, og vælg billeder, så er der et utal af modeller at vælge mellem
Hilsen Lars