Hjemmelavet ribs-sorbet

Hjemmelavet ribs sorbet is - Vi fyldte vores isfome med lækker i endnu engang

Noget af det vi har mest af herhjemme i vores nyttehave / frugthave, så må det være solbær og ribs, og vi kan ikke lave syltetøj af det hele, eller Gelé.

Så i dag fik vi lavet et par liter ribs sorbet, og jeg skal med det samme sige, at der skal hentes flere bær i fryseren, men den næste portion bliver nok ribs flødeis 🙂

Men tilbage til dagens ribs sorbet!

Til sorbet’en har vi brugt dette:

  • 500 gr. ribs
  • 3,5 dl. vand
  • 120 gr. rørsukker, eller alm. sukker
  • 1 dl. glukosesukker, spraytørret
  • ½ æggehvide, pasteuriseret
  • is-maskine, eller god tid til at røre i isen en gang i timen
Hjemmelavet ribs sorbet is - indgredienserne er få, smagen er stor :-)
Hjemmelavet ribs sorbet is – ingredienserne er få, smagen er stor 🙂

Ribsene gøres klare, ingen snavs 🙂

Så skal de blendes til en gang frugtgrød

Imens sættes vand, sukker og glukosesukker igang på komfuret, sæt vandet til at koge stille op, og tilsat sukker og glukose, lad det varme til sukker og vand bliver sirupsagtig

Når sukker sirupen er klar, evt. kølet af, så tilsætter du din ribsgrød gennem en finmasket si, normalt kan jeg godt lide frugt i min sorbet is, men ribs og hindbærkerner, de lander altid mellem tænderne!

Så si det faste fra ribsene, og lad saften komme gennem sien, hjælp det gerne på vej, ellers tager det noget tid 😉

Hjemmelavet ribs sorbet is - Si det faste i ribsene fra, og lad saften komme gennem til sukkerlagen
Hjemmelavet ribs sorbet is – Si det faste i ribsene fra, og lad saften komme gennem til sukkerlagen

Så sætter du blandingen i køleskabet, og lader det stå til blandingen er kold

Så smider du den kolde masse i ismaskinen, lader den køre til der er omkring 10 min. tilbage af indfrysningen, her stopper du maskinen og tilsætter et ½ bæger æggehvide, ikke pisket op, bare flydende, og kører så de sidste ti minutter.

Hjemmelavet ribs sorbet is - Hæld den kolde ismasse i ismaskine
Hjemmelavet ribs sorbet is – Hæld den kolde ismasse i ismaskine

Så er isen klar til fryseren 🙂

Jeg fyldte 8 silikoneforme med ismassen, og lagde resten i en boks, til fryseren.

Så i morgen har vi de lækreste frugt sorbet is, på pind, hver is har en størrelse på en Magnum-is, ca, 90 gr.

Skønt 🙂

Hjemmelavet ribs sorbet is - Vi fyldte vores isfome med lækker i endnu engang
Hjemmelavet ribs sorbet is – Vi fyldte vores isfome med lækker i endnu engang

 

Her er alle billederne fra processen med den hjemmelavede sorbet is

Total
1
Shares
2 comments
Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Previous Article
Hjemmelavede ildstave i brug til Ildnætterne på Bornholms Middelaldercenter

Lav din egen ildstav - og start til gøgl

Next Article
Hjemmelavet After Eight flødeis

Hjemmelavet After Eight flødeis

Related Posts